ویژگی ها و کاربردهای نانوکریستال سلولز
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_497
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6784
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع چوب و کاغذ
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
به منظور حل مشکلات زیست محیطی ایجاد شده توسط پلاستیک های برپایه ترکیبات نفتی، تلاش های بسیاری برای جایگزینی مواد پلاستیکی با مواد زیست تخریب پذیر با ویژگی های مشابه صورت گرفته است. با توجه به این که در سال های اخیر حفاظت از محیط زیست و منابع پایدار مورد توجه قرار گرفته است؛ استفاده مجدد از الیاف طبیعی برای جایگزینی با منابع غیر قابل تجدید در تکنولوژی مواد مورد علاقه واقع شده است. سلولز فراوان ترین پلیمر طبیعی روی کره زمین است که به وسیله ی طبیعت سنتز می شود. میکروفیبریل ها از زنجیرهای سلولزی تشکیل می شوند و دارای نواحی بلوری و آمورف هستند. با هیدرولیز می توان بخش بلورین را از آمورف جدا کرد و نانوکریستال های سلولزی تولید نمود. نانوکریستال سلولزی یک ماده ی طبیعی، غیرسمی و خنثی می باشد و میله مانند و صلب هستند که خصوصیات هندسی آن ها به منشا سلولز و شرایط هیدرولیز، نظیر زمان ،دما و غلظت و درجه خلوص مواد بستگی دارد .این محصول پتانسیل بالایی برای کاربرد در داروسازی، صنایع غذایی، صنایع کاغذسازی و ساخت مواد مرکب دارد. در این تحقیق به معرفی ویژگی های نانو کریستال های سلولزی و برخی کاربردهای آن در پاسخ به تلاش روز افزون در جهت تولید مواد زیست تخریب پذیر و سازگار با محیط زیست صورت گرفته است.کلیدواژه ها
نانو کریستال سلولز، زیست تخریب پذیر، سازگار با محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.