بررسی روشهای تشخیص هرزنامه ها در شبکه های اجتماعی با استفاده از داده کاوی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه کهربا، دوره: 9، شماره: 35
  • کد COI اختصاصی: JR_KHRBA-9-35_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صالح بیت شیخ احمد

کارشناسی ارشد کامپیوتر موسسه آموزشی غیرانتفاعی اروندان خرمشهر

مهناز رفیعی

استادیار گروه کامپیوتر واحد رامهرمز

چکیده

شبکه های اجتماعی به مجموعه ای از افراد گفته میشود که به صورت گروهی با یکدیگر ارتباط داشته و مواردی مانند اطلاعات، نیازمندیها، فعالیتها و افکار خود را به اشتراک میگذارند. ولی به وجودآمدن پیامهای ناخواسته موجب آزار کاربران و پایین آمدن کارایی شده است. امروزه این پیامهای ناخواسته که به عنوان هرزنامه شناخته میشوند به مشکل عمده ای تبدیل شده اند. هرزنامه ها منجر به اتلاف منابع شبکه، کامپیوترها و زمان میگردند. لذا جهت شناسایی و جلوگیری از هرزنامه ها تلاشهای زیادی صورت گرفته است، ولی با پیشرفت این تلاش ها هرزنامه ها باز هم گسترش و پیشرفت میکنند. بنابراین هرزنامه به یک مشکل جدی تبدیل شده است. بدین منظور روشها و الگوریتمهای بسیاری جهت جلوگیری و فیلتر هرزنامه پیشنهاد شده است که هدف اصلی افزایش دقت روش تشخیص هرزنامه در پیامها است. این مقاله، فعالیت ضد هرزنامه و کاربردهای آن در شبکه های اجتماعی را با استفاده از الگوریتم های داده کاوی مورد بررسی قرار داده است.

کلیدواژه ها

هرزنامه، ماشین پرداز پشتیبان، ویژگی کاربران، ارتباطات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.