نقش شهرداریها در ضرورت ایجاد بستر های مشارکت اجتماعی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در مدیریت، اقتصاد، حسابداری و بانکداری
- کد COI اختصاصی: MAEBC02_110
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 149
نویسندگان
کارشناس ارشد
چکیده
مشارکت اجتماعی یکی از مولفه های اساسی برای ارتقای سلامت و توسعه پایدار جوامع به حساب می آید. مشارکت از مباحث مطرح در همه جوامع شهری است که بسیاری از شاخص های طرح ها و برنامه های شهری بر پایه آن سنجیده می شود. مشارکت اجتماعی، مشارکت عمومی یا مردمی، به منزله همکاری و تعامل بایکدیگر برای رسیدن به یک هدف مشترک که پیشرفت و تعالی جامعه را دربر خواهد داشت، می باشد. به بیان دیگر با فرض وجود یک جامعه، برای توسعه و رسیدن به نقطه کمال مورد انتظار، باید یکی از شرایط مهم و اساسی آن یعنی مشارکت عمومی، فراهم شود. مشارکت در فرهنگ لغت فارسی به معنای شرکت کردن و انبازی کردن است(معین، ذیل مدخل مشارکت) و در دایره المعارف علوم اجتماعی، به معنای داشتن سهمی در چیزی و سودبردن از آن یا شرکت کردن در گروهی و همکاری داشتن با آن است (بیرو، ۱۳۷۰: ۲۵۷). مشارکت عاملی مبتنی بر شهروندی است و همه فعالیت هایی را در بر می گیرد که در سطوح محلی تا ملی بر تصمیم گیری و تخصیص منابع تاثیر می گذارند. هدف اصلی پژوهش حاضر نقش شهرداریها در ضرورت ایجاد بستر های مشارکت اجتماعی می باشد. نتایج نشان می دهد مشارکت در بستر همه فضاهای شهری از جمله فضاها در سطح محلات و فضاها در سطح مناطق شهری امکان پذیر است اما همواره سطوح محلی و محله ای نقش بیشتری در تحقق مشارکت پذیری شهروندان دارند از این جهت که این فضاها محل اصلی سکونت مردم، محل اصلی تامین خدمات و نیازهای آنان هستند و شهروندان بیشترین زمان خود را در فضاهای محله ای می گذرانند. در جامعه پویا، خلاق و با نشاط تمام طبقات و اقشار در آن مشارکت جدی و ممتد دارند و برای جلوگیری از آسیب هایی مانند اعتیاد، مواد مخدر، فحشا، بیکاری و سرقت باید کاری شود که تمام طبقات و اقشار بالاخص جوانان و نوجوانان که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، در سازمان های اجتماعی ورود پیدا کنند.کلیدواژه ها
مشارکت اجتماعی، سرمایه اجتماعی، شهرداریهااطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.