اقتصاد محیط زیست در ایران ، چالش های موجود و چشم انداز آینده
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_463
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4139
نویسندگان
دانشجوی مقطع دکتری مدیریت محیط زیست دانشگاه تهران
چکیده
اقتصاد محیط زیست ، شاخه ای متمایز از علم اقتصاد است که ارزش های مربوط به هر دو موضوع اقتصاد و محیط زیست را با هم در نظر می گیرد و گزینه هایی جدید را بر پایه این ارزش ها مطرح مینماید. هدف اصلی آن ایجاد موازنه بین فعالیت های اقتصادی و اثرات محیط زیستی آنها با در نظر گرفتن همه هزینه فایده های مربوط به آنهاست. اصول نظری اقتصاد محیط زیست از این جهت طراحی شده است که هزینه های آلودگی و تخریب منابع محیط زیستی را محاسبه نماید. در ایران بر اساس ماده 59 قانون برنامه چهارم توسعه بر ضرورت محاسبه ارزش ها و هزینه های محیط زیستی و لحاظ این ارزش ها و هزینه ها در فرآیند امکانسنجی طرح های توسعه ای یا بعبارتی اقتصاد محیط زیست تاکید شده است. با توجه به اهمیت دانش اقتصاد محیط زیست در زمینه حفاظت از محیط زیست و رشد و پیشرفت آن در کشورهای توسعه یافته ، در این مقاله تلاش شده است به کمک پرسشنامه های طراحی شده و مصاحبه با اساتید دانشگاه ها ، وضعیت اقتصاد محیط زیست در ایران بررسی شود. پس از آن به چالش های موجود در زمینه اشاعه دانش اقتصاد محیط زیست در کشور پرداخته و در پایان راهکارهایی در جهت حل این مشکلات ارائه گردیده است. بررسی ها حاکی از آن است که در ایران ظرفیت های لازم در راستای بسط و گسترش دانش اقتصاد محیط زیست وجود دارد و با ارائه راهکارهای عملی می توان به وضعیت مطلوب دست یافت.کلیدواژه ها
محیط زیست، اثرات محیط زیستی ، ارزش ها و هزینه های محیط زیستی، اقتصاد محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.