شناسایی عوامل موثر بر جذب گردشگران خارجی به مناطق بیابانی و کویری )مطالعه موردی صادق آباد بافق

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه گردشگری و اوقات فراغت، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TLJ-3-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید سعید هاشمی

استادیار گروه برنامه ریزی گردشگری دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ

محسن پورشاطری

دانشجوی کارشناسی ارشد اکوتوریسم دانشگاه علم و فرهنگ

چکیده

جاذبه های طبیعی گردشگری یکی از سرمایه های اصلی هر کشور یا منطقه برای توسعه اکوتوریسم به شمار می رود. در میانمنابع متنوع گردشگری ایران، کویرها و بیابانها از جاذبه های خاصی برخوردار است و هریک دارای ویژگیهای تاریخی- فرهنگیو طبیعی خاص خود هستند که می تواند مانند بسیاری از کشورهای آسیایی سالانه اکوتوریستهای فراوانی را جذب کرد. پژوهشحاضر در نظر دارد به شناسایی و اولویت بندی ویژگیها و جاذبه های بیابانی و کویری که عوامل موثر در جذب گردشگران خارجیبه این مناطق به شمار می روند، بپردازد. این پژوهش که به مطالعه موردی مناطق بیابانی و کویری منطقه صادق آباد بافقپرداخته است، از نظر روش تحقیق، توصیفی – تحلیلی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری گردشگران خارجی ورودیبه منطقه صادق آباد تا آذر سال ۱۳۹۳ و ۲۰۰ گردشگر خارجی به عنوان حجم نمونه به صورت تصادفی انتخاب شده است. ابزارجمع آوری داده ها پرسشنامه و جهت تجزیه تحلیل داده ها از تکنیک تحلیل عاملی و آزمون فریدمن استفاده شده است. نتایج۵۶ تقلیل داده است و عامل ها به عامل درمانی، / حاصل از تحلیل عاملی شاخص ها را به ۷ عامل با درصد واریانس تجمعی ۸۳طبیعی و آموزشی، ورزشی-تفریحی، تسهیلات، اطلاع رسانی و تبلیغات، اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی نامگذاری شده اند.همچنین آزمون فریدمن نشان داد مهمترین عامل از نظر گردشگران، عامل اجتماعی که شاخص امنیت را در خود جای داده۶ و عامل ورزشی- / ۶ در رتبه اول می باشد و سپس عوامل طبیعی -آموزشی با میانگین رتبه ای ۰۸ / است با میانگین رتبه ای ۱۰۴ دارای بالاترین اهمیت در جذب گردشگران به مناطق بیابانی و کویری صادق آباد می باشند.. / تفریحی با میانگین رتبه ای ۳۲

کلیدواژه ها

کلید واژگان: اکوتوریسم, عوامل جذب, گردشگر خارجی, بیابان, کویر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.