سطح بندی زیرساختهای گردشگری در استان کرمان با استفاده از رگرسیون وزنی جغرافیایی) GWR )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه گردشگری و اوقات فراغت، دوره: 4، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_TLJ-4-8_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید امانپور

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری،دانشگاه شهید چمران اهواز

مهدیه کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشدجغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهیدچمران اهواز،

چکیده

بدون شک مقوله گردشگری موضوعی جدید برای ذهن بشر محسوب نمیشود؛ اینکه انسان از دیرباز به واسطه حسکنجکاوی در پی کشف ناشناخته ها و مکانهای جدید بوده، امری ثابت شده در تاریخ زندگی بشر است امروزه انگیزه هایبسیار متفاوت تری برای گام زدن بر این کره خاکی دارند تا آنجا که این اهداف به تفریح، تفرج، سیاحت، زیارت و گذراندناوقات فراغت افزایش یافته است. به عنوان قلمرو مورد پژوهش منطقه استان کرمان به علت داشتن پتانسیل های گردشگریو وجود مشکلات عینی در این زمینه انتخاب شد و مورد پژوهش قرار گرفت. این پژوهش از نظر روش تحقیق کاربردی وماهیت تحقیق توصیفی تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی است. شاخص های منتخب در دو -مرحله از طریق مطالعه سوابق) طرحهای تحقیقاتی، آمارنامه ها، کتب( و بهرهگیری از آراء خبرگان) بهره گیری از تکنیکدلفی و استخراج نظر نظریه پردازان دانشگاهی و مدیران سازمانهای مرتبط( گردآوری شده است و انتخاب نهایی آنها با درنظر گرفتن بحث دسترسی به داده های آماری و مکانی، تعداد شاخصها به ۱۲ متغیر تعدیل شده انتخاب شد. پس ازاستخراج شاخص ها با استفاده از از رگرسیون فضایی جغرافیایی از مجموعه ابزارهای ) Modeling Spat Relationships )مربوط به نرم افزار Arc GIS نتایج حاصل از پردازش مدل رگرسیون فضایی جغرافیایی نشان میدهد که در استان کرمان،شهرستان کرمان با در اختیار داشتن مرکزیت وضعیتی کاملا توسعه یافته دارد در این بین از ۲۷ شهرستان موجود ۱۷شهرستان یعنی ۵۷ درصد استان در وضعیت کاملا محروم هستند و تنها شهرستان کرمان است که همانند یک متروپلمنطقه ای وضعیت مناسبی را از نظر دسترسی به زیرساختهای گردشگری داراست.

کلیدواژه ها

زیرساخت, گردشگری, کرمان, دلفی, GWR

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.