ارزیابی تاثیرعملیات سطحی لیزری لایه NiCrAlY بر رفتار اکسیداسیون دمای بالای پوشش سپرحرارتی TBC

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و دومین همایش ملی مهندسی سطح و ششمین همایش تخصصی فراوری مواد با لیزر
  • کد COI اختصاصی: ISSE22_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد گواهیان جهرمی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، کارشناس ارشد مهندسی مواد

رضا شجاع رضوی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، استاد

ضیاء والفی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوریهای ساخت، استادیار

حامد نادری سامانی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، کارشناس ارشد مهندسی مواد

سعید تقی رمضانی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، دانشجوی دکتری

چکیده

هدف از این پژوهش، ارزیابی عملیات ذوب سطحی لیزری پوشش اتصال NiCrAlY بر رفتار اکسیداسیون پوشش های سپرحرارتی است. بدین منظور پارامترهای ذوب سطحی لیزری از نظر کیفیت سطحی، زبری، عمقنفوذ و افت ضخامت بررسی شد. سپس با اعمل پوشش YSZ روی نمونه های ذوب سطحی شده رفتار اکسیداسیون دما بالا مورد بررسی قرار گرفت. پوشش NiCrAlY با استفاده از فرایند پاشش پلاسمایی اتمسفری روی زیرلایه اعمال شد. در ادامه با استفاده از لیزر فیبری پیوسته و مشخص کردن محدود توان و سرعت روبش لیزر ذوب سطحی لیزری پوشش اتصال فلزی NiCrAlY انجام شد. مشخصه یابی ریزساختاری توسط میکروسکپ الکترونی، انالیز عنصری توسط طیف سنجی تفکیک انرژی (EDS) و انالیز فازی به کمک پراش سنج پرتو ایکس (XRD) انجام گرفت. ذوب سطحی به صورت چند عبوری سبب کاهش چشمگیر تخلخل و رگه های اکسیدی از ۲ / ۱ ± ۶ / ۸ در حدود کمتر از ۱ / ۰ درصد شده است. بررسی زبری سنجی، کاهش زبری سطح در پوشش بعد از ذوب سطحی را نسبت به پوشش APS نشان داد. ضخامت لایه TGO در نمونه ذوب سطحی شده با توان W۲۵۰ و سرعت روبش mm/s۴ پا از ۲۰۰ ساعت اکسیداسیون در دمای C֠ ۱۱۰۰ نسبت به پوشش ذوب سطحی نشده کاهش یافت. نمونه ذوب سطحی شده با توان W۲۵۰ و سرعت روبش mm/s۶ و پوشش TBC-APS و به دلیل رشد اکسید تک لایه TGO در فصل مشترک پوشش نسبت به سایر پوشش های ذوب سطحی شده مقاومت به اکسیداسیون بالاتری دارند.

کلیدواژه ها

ذوب سطحی لیزری، پوشش سپرحرارتی، پوشش اتصال NiCrAlY ، اکسیداسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.