تاثیر مدیریت آب شور بر خاک و عملکرد گوجه فرنگی در آبیاری قطره ای زیرسطحی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پژوهش آب در کشاورزی، دوره: 28، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_WRA-28-2_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

در این پژوهش اثر روش آبیاری قطره ای زیر سطحی تحت شیوه های مدیریتی آبیاری متناوب یک در میان (M۱) و متناوب نیم در میان (M۲) با شوریهای مختلف بر خاک و عملکرد گوجه فرنگی بررسی شده است. تحقیق حاضر در زمینی به مساحت تقریبی m۲۳۲۰ و در  ۳۰ کرت انجام شد و قطره چکانها در عمق ۱۵ سانتی متری از سطح خاک قرار داده شد. به منظور در نظر گرفتن اثر متقابل سطوح شوری و شیوه مدیریتی ( M۱و M۲)، از طرح آماری کرت های خرد شده با سه تکرار استفاده شده که در آن شیوه مدیریتی به عنوان فاکتور اصلی و سطوح مختلف شوری فاکتور فرعی بود. سطوح مختلف شوری dS/m ۸ ، ۶ ، ۴ ،۲ ،۶۸/۰ (S۰, S۱, S۲, S۳, S۴) بود. نتایج نشان داد که با افزایش شوری آب آبیاری عملکرد گیاه گوجه فرنگی کاهش یافته و بیش ترین و کم ترین عملکرد بترتیب مربوط به تیمار  M۲S۰ (ton/ha۴۳۷/۵۲) و M۱S۴(ton/ha۳۶۳/۲۳) می باشد. همچنین شیوه مدیریتی یک در میان نسبت به مدیریت نیم در میان ۷۷/۱۷ درصد عملکرد کمتری داشته است. میزان آب کاربردی با افزایش سطح شوری کاهش یافته و در نتیجه بازدهی مصرف آب افزایش یافته است. بیش ترین بازده کاربردآب مربوط به تیمارهای M۱S۴و M۲S۴ ( به ترتیب kg/m۳۷۸/۷ و ۷۷/۷) می باشد. مقادیر ECe در اعماق مختلف تا عمق ۹۰ سانتی متری نشان داد که حداکثر ECeدر اعماق مختلف در تیمار M۲S۴ (dS/m ۳۶/۳) رخ داده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.