تهیه نقشه بافت لایه سطحی خاکهای مرکزی ایران به روش میانیابی شاخصی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_342
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1900
نویسندگان
کارشناس زراعت , دانش آموخته سابق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
کارشناس ارشد خاکشناسی ،مدرس دانشگاه پیام نور واحد سوسنگرد
دکترای خاکشناسی ،عضو هیات علمی مرکز تحقیقات آب و خاک استان اصفهان
چکیده
در این مطالعه با استفاده از روش میانیابی شاخصی (IK) که یکی از تکنیک های ژئواستاتیستیکز (زمین آمار) می باشدنقشه پراکنش بافت لایه سطحی حدود8000هکتار از اراضی روستای حسن آباد از توابع بخش مرکزی استان اصفهان تهیه گردید . یکی از چالش های بیشتر مطالعات خاکشناسی عدم آگاهی از خصوصیات خاک به خصوص خصوصیات کیفی در نقاط نمونه برداری نشده می باشد ، با استفاده از تکنیک میانیاب شاخص در این مطالعه توانستیم نقشه پراکنش یکی از خصوصیات کیفی خاک در منطقه را تهیه کنیم. یک متغیر شاخص اساساً یک متغیر دودوئی در هر کلاس تعریف شده می باشد که مقدار یک و یا صفر را قبول می نماید. این بدین معنی است که حضور یا عدم حضورهر متغیر را بترتیب بصورت یک و صفر نشان می دهد. بافت خاک ها متغیرهای مرکب چند خصوصیتی می باشند که دارای کلاس های منفاوتی هستند. متغیرهای این چنینی را متغیرهای کاتگوریکی می نامند با تبدیل کلاس های متغیر های کاتگوریکی به شاخص های صفر و یک (عدم حضور و حضور به ترتیب) در نقاط نمونه برداری می توان نقشه پراکنش بافت خاک ها را تهیه کرد. در این تحقیق 6بافت خاک شناسایی و نقشه پراکنش این بافت ها در سطح منطقه به روش میانیابی شاخص با استفاده از نرم افزار الویس 4/3 تهیه گردید.کلیدواژه ها
میانیابی شاخص ,زمین آمار ،بافت خاکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.