بررسی کاربرد GIS در برآورد فرسایش و رسوب با استفاده از مدل پسیاک اصلاح شده
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_335
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1816
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی
دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی س
دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت
چکیده
جهت تعیین میزان رسوبدهی یک حوزه بهتر است از آمار ایستگاههای رسوب سنجی استفاده گردد. البته این آمار در کشور ما خیلی کامل و دقیق نیست ولی به هر حال وضعیت نسبی از شرایط حوزه را در صورت تحلیل درست آمار در اختیار ما قرار میدهد. به دلیل اینکه در داخل محدوده مورد مطالعه هیچ ایستگاه رسوب سنجی وجود ندارد لذا امکان برآورد رسوب در حوزه و زیرحوزههای این منطقه از روش تحلیل دبی رسوب وجود ندارد. جهت رفع این مشکل و تعیین رسوب باید از روش های تجربی استفاده نمود. مدل های زیادی جهت تعیین میزان رسوب به طور مستقیم وجود دارند که در میان آنها مدل MPSIACبه دلیل لحاظ نمودن فاکتورهای بیشتر نسبت به سایر مدل ها برای برآورد رسوب حوزه در نظر گرفته شده است. مدل پسیاک اصلاح شده (MPSIAC)یک روش تجربی در برآورد فرسایش و رسوب می باشد. در این تحقیق با استفاده از نقشه های پایه و بازدیدهای میدانی، امتیاز 9 عامل مؤثر در مدل MPSIACدر هر واحد کاری تعیین و با جمع کردن آنها میزان R (رسوبدهی) در هر واحد کاری و با توجه به نسبت مساحت آنها در کل حوزه به دست آمد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که ضریب رسوبدهی در این حوزه 74/71 و مقدار رسوب ویژه آن 17174/0 مترمکعب درکیلومترمربع در سال و وزن مواد رسوبی 3427/810 تن در سال می باشد.کلیدواژه ها
فرسایش و رسوب ، حوزه آبخیز بنادک سادات، MPSIAC، GISمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.