تحلیل انرژی و اگزرژی یک سیکل CHP برپایه موتور احتراق داخلی با قدرت ۲ مگاوات

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و مکاترونیک در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ECMM03_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید میلاد حصاری

دانشجوی دانشگاه صنعتی مالک اشتر

علیرضا مستوفی زاده

دانشیار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

فاطمه قدیری مدرس

استادیار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

تولید همزمان برق و حرارت یا CHP اشاره به استفاده از تلفات حرارتی ناشی از تولید پراکنده برق دارد. در این طرحها به منظور استفاده بهینه از منابع انرژی، تولیدکننده برق در محلی بایداستقرار یابد که در نزدیکی آن مصارف حرارتی وجود داشته باشد. در نتیجه، با اجرای طرحهای CHP، اتلاف انرژی که در تولیدکننده برق صورت می گیرد و عمدتا به صورت حرارتی می باشد طی یک پروسه حرارتی و یا ترمودینامیکی به شکلی تبدیل می شود که برای مصرف کننده حرارت قابل استفاده باشد. با استفاده از سیستم های تولید همزمان برق و حرارت، بازده مجموعه تولیدکننده تا حد قابل قبولی بالا رفته و در مصرف سوخت که عمدتا سوخت های فسیلی می باشد، صرفه جویی قابل قبولی صورت میگیرد. فرض کنید راندمان تولید برق در یک موتور دائم کار احتراقی درونسوز ۴۰% باشد، با افزودن یک سیستم بازیافت انرژی ،۶۰% انرژی که به هدر می رود با راندمان حدود ۹۰% بازیافت خواهد شد که راندمان حرارتی مجموعه را به عدد ۵۴% میرساند و راندمان کل مجموعه به عدد قابل قبول۹۴% افزایش خواهد یافت. دراین پروژه با طراحی یک سیکل تولید همزمان به تحلیل انرژی و اگزرژی سیکل پرداخت خواهد شد.. باتحلیل انرژی و اگزرژی به این نتیجه حاصل می شود که بوسیله ی سیستم های تولید همزمان میتوان به بازده های بالاتر رسید.

کلیدواژه ها

گاز اگزاست، مبدل حرارتی، مبدل پوسته و لوله، بازده اول، بازیافت حرارت، بازده اگزرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.