تنوع ژنتیکی برخی استرین های مهم سودوموناس فلورسنت و تاثیر آن ها بر آنزیم های دفاعی و پارامترهای رشدی گندم نان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دو فصلنامه کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_BIO-10-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 235
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خضری

گروه ژنتیک و تولید گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

حسین دشتی

گروه ژنتیک و تولید گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

روح اله صابری ریسه

گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

مژگان قلی زاده وزوانی

گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

چکیده

باکتری های سودوموناس فلورسنت مهم ترین باکتری های ریزوسفری می باشند که دارای اثر مثبت روی صفات رویشی و بیوشمیایی گیاه می باشند. در این پژوهش تنوع ژنتیکی ۲۲ استرین سودوموناس فلورسنت و تاثیر آن ها بر آنزیم های دفاعی و فاکتورهای رویشی گیاه گندم در ارزیابی های گلخانه ای، مولکولی و بیوشیمیایی انجام شد. در ارزیابی مولکولی ۱۲ آغازگر RAPD به منظور بررسی تنوع ژنتیکی استرین‎ها مورد استفاده قرار گرفت. ارزیابی بیوشیمیایی در ۴ مرحله صفر، ۳، ۶ و ۹ روز بعد از تلقیح روی گیاه گندم به منظور اندازه گیری آنزیم های دفاعی پراکسیداز و فنیل آلانین آمونیالیاز صورت پذیرفت. استرین VUPF۵ روی گندم باعث افزایش وزن اندام هوایی و بیولوژیک گردید. RAPD-PCR تا حدودی استرین‎های دارای مکان جغرافیایی مشابه و میزبان مشابه را تفکیک نمود. گروه‎بندی‎های گلخانه ای، مولکولی و بیوشیمیایی تقریبا استرین های برتر را شناسایی نمود. استرین‎های ۶۸۰، ۷۳۸، ۵۰، ۳۵۴، ۴۹، ۵۸ و VUPF۵ که در ارزیابی مولکولی در یک گروه و دارای اثر مثبت بودند، با گروه برتر آنزیم‎ها مشترک بودند. T۲۶-۲ وF-۶۸ در آغازگرهای OP-I۱۵ و OP-H۸ به ترتیب نوارهایی با طول bp۱۳۰۰ و bp۱۲۰۰ را تکثیر نمودند که این نوارها می‎توانند بعد از بررسی‎های بیشتر به عنوان نوارهای کاندید در بیان این آنزیم‎ها در گندم مورد مطالعه قرار گیرند.

کلیدواژه ها

تجزیه خوشه‎ای, تنوع ژنتیکی, گندم, VUPF۵, OP-H۸

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.