تبیین عوامل موثر بر بارکاری در کمک پرستاران یکی از بیمارستان های تهران: یک مطالعه کیفی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله ارگونومی، دوره: 9، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IEHFS-9-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صادق قاسمی

Associate Professor, Department of Ergonomics, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran. Tel: ۸۶۷۰۴۸۳۹

احسان گروسی

Assistant Professor, Department of Ergonomics, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

ناصر دهقان

Assistant Professor, Occupational medicine research center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مریم کابلی

MSc student, Department of Ergonomics, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: بارکاری بالا چالشی بزرگ در میان کارکنان نظام سلامت به خصوص مدافعان خط اول درمان، کمک پرستاران می باشد که پیامدهای منفی بسیاری به دنبال خواهد داشت. هدف از این مطالعه شناسایی و تعیین عوامل موثر بر بارکاری در کمک پرستاران یکی از بیمارستان های تهران است. روش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی - کیفی با تجزیه وتحلیل محتوای هدایت شده با مشارکت ۱۳ نفر از کمک پرستاران به روش نمونه گیری هدفمند انجام شد. داده ها به روش مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری و در نرم افزار MAX QDA مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. در این مطالعه از مدل ابتکاری مهندسی برای ایمنی بیمار به عنوان چهارچوب از پیش تعیین شده استفاده شد.  یافته ها:  تعداد ۲۳ مقوله اصلی و ۴۷۳ زیر مقوله در عوامل موثر بر بارکاری کمک پرستاران در نتایج تجزیه وتحلیل مستمر داده ها به دست آمد که در انتها در پنج دسته عوامل (سازمانی و فردی و وظیفه ای و ابزار و تجهیزات و محیطی) تقسیم بندی شدند.    نتیجه گیری:  بیشترین و کمترین مقوله های به دست آمده به ترتیب در بعد سازمانی و بعد محیطی مدل ابتکاری مهندسی برای ایمنی بیمار به دست آمد که نشانگر نقش بالای تاثیرگذاری روابط بین فردی در محیط کار و قوانین بیمارستانی بر روی بارکاری کمک پرستاران است.  

کلیدواژه ها

Macroergonomics, Workload, Nursing Assistance, ماکرو ارگونومی, کمک پرستاران, بارکاری, تحقیق کیفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.