ارزیابی و مدیریت ریسک های زیست محیطی بخش تولیدی شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_302
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2795
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه علی پور نیلاش

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی, نماینده مدیریت در سیستم های مدیریتی و مسئو

چکیده

با توجه به فعالیت های تولیدی شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان که تولید انواع محصولات لبنی (ماست, محصولات استریل, دوغ, شیر پاستوریزه و شیر استریل) و نوشیدنی های گیاهی گازدار می باشد, جنبه های زیست محیطی فراوانی در ارتباط با فعالیت های تولیدی به چشم می خورد لذ ا ابتدا این جنبه ها از طریق بررسی و مطالعه روی فرآیند, نوع مواد مورد مصرف در فرآیند, تجهیزات و ماشین آلات, فضا و شرایط محیط کارو با استفاده از مشاهدات و مصاحبه با افراد آگاه و آشنا به مراحل فرآیند مورد شناسایی قرار گرفتند و از آنجایی که برای ارزیابی ریسک زیست محیطی روش های مختلفی وجود دارد که هر یک نقاط ضعف و قوت مختص به خود را دارا هستند, لذا با توجه به فعالیت های شرکت و رسیدن به نتایج مطلوب تر و دقیق تر, برای ارزیابی جنبه های عادی و غیرعادی از حاصل ضرب 5 آیتم بسیار تاثیرگذار که عبارتند از 1- تطابق با قوانین 2-شدت اثر 3-احتمال وقوع 4-احتمال کشف (شناسایی) پیامد زیست محیطی 5-طبیعت و تاثیرات زیست محیطی استفاده شد. برای جنبه های حادثه ای نیز جهت رسیدن به نتایج مطلوب تر از فرمول مجموع احتمال وقوع و احتمال شناسایی و انجام واکنش ضرب در اهمیت پیامد زیست محیطی استفاده شد. در نهایت جنبه های بارز طبق متن مقاله بر اساس امتیازات به دست آمده شناسایی شدند که شامل 2 جنبه در فعالیت استریلیزاسیون خامه, شامل مصرف آب و مصرف بخار می باشد و مصرف بی رویه آب در عملیات CIP (شستشوی در جا) نیز جز، جنبه بارز شناسایی شدند. لذا به منظور حذف, کنترل, پیشگیری و کاهش ریسک های زیست محیطی و خطرات احتمالی, بر اساس مقایسه نتایج حاصل از ارزیابی ریسک, راهکارهای مدیریت ریسک برای شرکت پیشنهاد گردیده است. بدیهی است مدیریت, سازمان دهی, هدایت و کنترل فعالیت ها به منظور کاهش ریسک های زیست محیطی از نتایج عمده این مقاله می باشد.

کلیدواژه ها

جنبه زیست محیطی, ارزیابی ریسک, پیامد زیست محیطی, مدیریت ریسک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.