تاثیر عوامل لایه نشانی خودسامان نشاسته کاتیونی بر پتانسیل زتا خمیرکاغذ

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWP-13-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا رودی

تهران- دانشگاه شهید بهشتی- دانشکده فناوری های نوین و مهندسی هوافضا- گروه پالایش زیستی

چکیده

نانوفناوری لایه به لایه برای اصلاح خواص سطح مواد جامد از جمله الیاف سلولزی مورد استفاده قرار گرفته است. افزایش جذب افزودنی ها بر روی سطح الیاف سلولزی از نتایج جالب آن است. عامل اصلی در این فرآیند، جاذبه الکترواستاتیکی بین ذرات باردار و سطح یونیزه ماده است. لذا این تحقیق با هدف بررسی تاثیر DS نشاسته، pH و هدایت الکتریکی محیط لایه نشانی نشاسته کاتیونی/آنیونی بر پتانسیل زتای الیاف بازیافتی انجام شده است. بدین منظور، برای هشت مرحله لایه نشانی، سوسپانسیون خمیر الیاف OCC بصورت یک در میان با محلول های نشاسته کاتیونی و آنیونی اختلاط شد. پس از هر مرحله، پتانسیل زتای الیاف اندازه گیری شد. نتایج نشان داد با لایه نشانی نشاسته DS کمتر، مقدار پتانسیل زتا در لایه های کمتر، بیشتر است. در لایه نشانی درpH محدوده تقریبی۱۰-۵/۷، نیز زتای بیشتری اندازه گیری شد. همچنین در شرایط هدایت الکتریکی کم، پتانسیل زتا احتمالا بعلت پیکربندی موثرتر ذرات نشاسته پیرامون سطح الیاف، افزایش یافته است.

کلیدواژه ها

لایه نشانی خودسامان, خمیرکاغذ الیاف کارتن کهنه قهوه ای, پتانسیل زتا, تکنیک لایه به لایه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.