بررسی ویژگی های ساختاری و پایداری حرارتی نانوکریستال سلولز تولید شده از کاغذ باطله

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWP-13-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیتا معزی پور

دانشگاه محقق اردبیلی

آیدا معزی پور

دانش آموخته دانشگاه تهران

محمد احمدی

دانشگاه محقق اردبیلی

فرج اله حاجی علیزاده

دانشجوی کارشناسی گروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

در این تحقیق، ویژگی های ساختاری و پایداری حرارتی نانو کریستال سلولز تولید شده از کاغذ باطله مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تولید نانوکریستال سلولز از روش هیدرولیز اسیدی استفاده شد. اندازه گیری ابعاد نانوذرات با میکروسکوپ FE-SEM انجام شد. برای بررسی ساختار شیمیایی و درجه بلورینگی نانو ذرات، به ترتیب از روش طیف سنجی با اشعه مادون قرمز (FT-IR) و پراش اشعه ایکس (XRD) استفاده شد. آنالیز توزین حرارتی (TGA) برای بررسی پایداری حرارتی نانوذرات انجام شد. قطر نانو ذرات حاصل از الیاف چوبی بکر، الیاف بازیافت شده از MDF و کاغذ باطله به ترتیب ۹۴/۱۸ ، ۲۲/۲۵و ۱۱/۲۴ نانومتر بود. نتایج نشان دهنده ساختار مشابه نانوسلولز حاصل از الیاف مختلف بود، اما کاهش جزئی در پایداری حرارتی نانوسلولز حاصل از کاغذ باطله مشاهده می شود. با توجه به شباهت ساختار و ویژگی های نانوسلولز حاصل از کاغذ باطله با نانوسلولز حاصل از سایر الیاف، کاغذ باطله می تواند به عنوان ماده اولیه قابل دسترس و ارزشمند برای تولید نانوکریستال سلولز مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

نانوکریستال سلولز, کاغذ باطله, پسماند MDF, هیدرولیز اسیدی, پایداری حرارتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.