بررسی امکان سنجی استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده صنایع لبنی(مطالعه موردی شرکت لبنی پاک)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: EEMCONF04_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان مهردادی

کارشناس ارشد HSE پردیس ارس دانشگاه تهران

ناصر مهردادی

عضو هئیت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

فاطمه احمدی نژاد

کارشناس ارشد HSE پردیس ارس دانشگاه تهران

مجتبی احمدی نژاد

دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست گرایش آب و فاضلاب پردیس ارس دانشگاه تهران

چکیده

گسترش صنایع لبنی در کشور لزوم تصفیه پساب های حاصل از تولید انواع فرآورده های حاصل از شیر را اجتناب ناپذیر نموده است.صنایع لبنی به طور کلی به عنوان بزرگترین منبع تولید فاضلاب فرآیندهای غذایی به حساب می آیند. فاضلابها به عنوان یکی از مهمترین عوامل آلوده کننده زیست محیطی شناخته شده است فاضلاب از مواد زائد آبی یک اجتماع، فاضلاب خانگی از یک منطقه مسکونی و فاضلاب صنعتی از منطقه مسکونی - صنعتی تولید می شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف امکان سنجی استفاده مجدد از پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب شرکت لبنی پاک انجام شد. پژوهش حاضر به روش توصیفی-مقطعی بر روی تصفیه خانه فاضلاب شرکت لبنی پاک در طول مدت یک سال انجام شد. درطول تحقیق نمونه برداری از فاضلاب ورودی و پساب خروجی از تصیفه خانه به صورت ماه های تصادفی صورت پذیرفت و کارایی تصفیه خانه در جهت راندمان حذف پارامترهایی نظیرPH ،BOD۵،COD، TDS،TSS، Turbidity، EC ، طی ۴ مرحله نمونه گیری مورد بررسی قرار گرفتند. تمامی مراحل نمونه برداری وانجام آزمایش ها بر اساس دستورالعمل نمونه برداری و آزمایش آب و فاضلاب انجام شد.در پایان از نرم افزار Excel برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. .همه آزمون ها طبق استاندارد متد وروش های تشریح شده در آن صورت گرفت. مقایسه نتایج میزان پارامتر های کیفی فوق الذکر با استاندارد های سازمان حفاظت محیط زیست ، مشخص شده است پساب خروجی تصفیه خانه در وضعیت مطلوبی جهت تخلیه به آبهای سطحی، چاه جاذب و مصارف آبیاری و کشاورزی قرار داردکه نشانگر عملکرد صحیح تصفیه خانه و رعایت ضوابط و استاندارد های تعیین شده می باشد. همچنین کارایی سیستم تصفیه فاضلاب به روش لجن فعال در این تصفیه خانه مطلوب است .

کلیدواژه ها

تصفیه ، استفاده مجدد، فاضلاب صنعتی ، صنایع لبنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.