تاثیر فرایند بادی بر محیط طبیعی بیابان (مطالعه موردی: ارگ جدید آب شیرین)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: EEMCONF04_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر مشهدی

استادیار، گروه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، مرکز تحقیقات بین المللی بیابان، دانشگاه تهران، کرج. ایران

چکیده

فعالیت باد زمانی عامل بیابان زایی است که مسئول تهاجم عظیم ماسه باشد و یا، زمانی که سطح یک پهنه ماسه ای در یک سیستم تپه های قدیمی، را دوباره فعال کند. در جنوب شرقی قم، فعالیت باد بطرف جنوب توسعه مییاند. اثرات این بادهای حامل ماسه را میتوان در تجمع تپه های ماسه ای جوان در منطقه آب شیرین مشاهده کرد. هدف از این تحقیق بررسی مساحت زمین تخریب یافته حاصل از فرایند رسوب گذاری فعالیت باد است. به این منظور مطالعه ای روی مرفولوژی، موقعیت جایگزینی تپه ها و تغییر کاربری در جریان بالا دست باد انجام شد. نتایج نشان داد که فعالیت باد ۲۲۷ هکتار را تحت تاثیر قرار داده است. تجمع تپه های ماسه ای مشاهده شده در دهه های اخیر، احتمالا به علت ترکیبی از دلایل طبیعی همانند تغییرات اقلیم و فعالیتهای انسانی باشد.

کلیدواژه ها

بیابان زایی؛ تپه ماسه ای خطی؛ فعالیت بادی ؛ کاربری اراضی ؛ مانع توپوگرافی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.