تقویت مدل سازمان یاددهنده در دانشگاه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مدیریت و پژوهش های دفاعی، دوره: 20، شماره: 94
  • کد COI اختصاصی: JR_IHU-20-94_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر محمدی کیا

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین،ایران

محمد عطایی

نویسنده مسئول: استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین،ایران

غلامرضا معمار زاده طهران

دانشیار گروه مدیریت دولتی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین،ایران

محمود د,رودیان

استادیار، گروه مهندسی صنایع، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین،ایران

چکیده

در دنیای امروز با تکیه بر دانش سنتی اداره سازمان های مدرن و جدید امکان پذیر نیست و نیازمند آموزش مداوم و مستمر در جهت تقویت و انتقال دانش در سازمان است. هدف از این پژوهش ارائه راهکارهای تقویتی مدل سازمان یاددهنده در دانشگاه ها می باشد که به همین دلیل سعی شده است با استفاده از نظرات مختلف در زمینه سازمان یاددهنده، اقدامی در جهت تقویت مدل سازمان یاددهنده در دانشگاه ها شود؛ بنابراین، در این پژوهش با استفاده از مطالعات کتابخانه ای در خصوص مدل های مختلف سازمان یاددهنده و یادگیرنده مصاحبه ای با ۱۹ نفر خبرگان دانشگاهی که به روش نمونه گیری قضاوتی هدفمند انتخاب شده بودند، مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام گردید. از میان مشارکت کنندگان در مصاحبه حدود ۳۷ درصد زن و ۶۳ درصد مرد هستند. بر اساس مصاحبه های انجام گرفته در زمینه سازمان یاددهنده تعداد ۸۳۶ گزاره معنادار و پنج مقوله: دیدگاه قابل یاددهی، ایده ها، ارزش ها، قاطعیت در تصمیم گیری و انرژی هیجانی استخراج شد که نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل مصاحبه ها نشان دهنده آثار مثبت مولفه های یاددهنده در دانشگاه ها بوده و بیشترین تاثیر مثبت به ترتیب مربوط به ارزش ها، انرژی هیجانی، دیدگاه قابل یاددهی، ایده ها و قاطعیت در تصمیم گیری می باشد که بیشترین تاثیرگذاری مربوط به ارزش ها و کمترین تاثیرگذاری مربوط به مولفه قاطعیت در تصمیم گیری است.

کلیدواژه ها

سازمان یاددهنده, سازمان یادگیرنده, انتقال دانش, دانشگاه یاددهنده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.