سند جامع مدیریت محیط زیست، رویکردی نوین در صنعت خودرو-مطالعه موردی: گروه خودروسازی سایپا
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_186
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1226
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلا
چکیده
سیستمهای مدیریت محیطزیستی در جریان تحول و تکاملشان به منزله نقطه اتکاء و وسیلهای موجه و مطمئن برای اعمال خردمندانه و تحقق اهداف و اجرای برنامههای محیطزیستی تلقی گردیدهاند.در تحقیق حاضر به منظور دستیابی بالابردن اثربخشی سیستمهای مدیریت محیطزیست در صنعت خودرو، برای اولین بار در ایران سند جامع مدیریت محیطزیست تعریف و پیشنهاد گردید و با انجام تحقیقات و مطالعات میدانی گسترده در حیطه صنعت خودرو کشور 5 گروه اصلی (معنیدار کردن اقدامات محیطزیستی، مرجع تعیین استانداردهای مرتبط با انطباق محصول، محورهای محیط زیستی در طراحی و تولید محصولات جدید، انطباق سازمان با الزامات قانونی و سایر الزامات و انطباق سازمان با سطوح مدیریت محیط زیستی) و 30 زیر گروه فرعی ملاحظات زیستمحیطی برای این سند در نظر گرفته شد. در حقیقت از آنجا که همواره به طور سنتی بین عملکرد بخش صنعت و محیطزیست تعارض و در برخی موارد تقابل وجود داشته و دارد و این پارادایم به وفور در سطح دنیا نیز دیده شده است، شکلگیری و تدوین سندی جامع در حیطه محیطزیست در راستای سند چشم انداز بییست ساله کشور ایران- که مندرجات محیطزیستی در آن اغلب اهداف محیطزیستی مد نظر را پوشش میدهد- میتواند در رفع مشکلات محیطزیستی بخش صنعت تاثیر بسزایی داشته باشد. مجموع ملاحظات محیطزیستی مندرج در این سند میتواند شرایط را به گونهای فراهم نماید تا صنعت خودرو، محصولات و خدماتی را به مشتریان خود ارائه نماید که هم دارای حداقل اثرات سوء بر روی محیطزیست پیرامون خود میباشند و هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند. لذا تدوین سند جامع مدیریت محیط زیست یکی از ارکان مهم در استقرار مناسب فعالیت های صنعت خودرو در راستای ملاحظات زیست محیطی و توسعه پایدار بالاخص در ارتباط با برنامههای بالادست بین المللی و ملی و پایین دست بخشی و منطقهای می باشد.کلیدواژه ها
پیامد، صنعت خودرو، سند، مدیریت محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.