مدل ساختاری دلزدگی زناشویی مبتنی بر سلامت روان و حمایت اجتماعی ادراک شده با میانجیگری تاب آوری فردی در زنان نابارور

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 24، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-24-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته میرزایی

Islamic Azad University, Tehran Research Sciences Branch, Tehran, Iran

علی دلاور

Department of Psychology, Allameh Tabatabaei University, Tehran, Iran

فاطمه قائمی

Ministry of Health, Treatment and Medical Education, Tehran, Iran

فریبرز باقری

Department of Psychology, Islamic Azad University, Science and Research Branch, Tehran, Iran

چکیده

زمینه و اهداف: روابط زناشویی از مهمترین عناصر تحکیم بنیاد خانواده هستند. تاب آوری، سلامت روان و حمایت اجتماعی می توانند از متغیرهای مهم در پیشگیری از دلزدگی زناشویی باشند. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی تاب آوری فردی در رابطه بین سلامت روان و حمایت اجتماعی ادراک شده با دلزدگی زناشویی در زنان نابارور بود. روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع همبستگی و مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل زنان نابارور مراجعه کننده به بخش ناباروری یکی از بیمارستان های شهر تهران درسال ۱۳۹۹-۱۳۹۸ بود. از طریق نمونه گیری در دسترس ۳۶۱ نفر برای شرکت در مطالعه، انتخاب شدند. پرسشنامه دلزدگی زناشویی، پرسشنامه تاب آوری، پرسشنامه حمایت اجتماعی ادراک شده و پرسشنامه سلامت عمومی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. در پژوهش حاضر، برای تحلیل داده ها از روش های ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها: طبق نتایج حاصل، بین سلامت عمومی (۵۶/۰)، حمایت اجتماعی (۵۵/۰) و تاب آوری (۶۱/۰) با دلزدگی زناشویی رابطه منفی معنادار در سطح ۰۱/۰ وجود دارد. همچنین تاب آوری در رابطه بین سلامت روان و حمایت اجتماعی ادراک شده با دلزدگی زناشویی در زنان نابارور دارای نقش میانجی بود (۰۵/۰> p). نتیجه گیری: طبق نتایج، متغیر تاب آوری فردی در نقش تعدیل کننده بر رابطه بین سلامت روان و دلزدگی زناشویی زنان نابارور اثر مثبت دارد. به عبارت دیگر، سلامت روان در سطوح بالای تاب آوری فردی، کاهش دلزدگی زناشویی این افراد را پیش بینی می کند.  

کلیدواژه ها

Marriage, Psychological Resilience, Mental Health, Infertility, Social Support, ازدواج, سلامت روان, حمایت اجتماعی, تاب آوری, ناباروری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.