تاثیر غوطه وری در آب سرد بر میزان لاکتات خون و شاخص های عملکردی متعاقب وهله های تکراری رقابت شبیه سازی شده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 24، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-24-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه آقافتحی

Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran

امیر سرشین

Department of Exercise Physiology, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran

علیرضا رحیمی

Department of Exercise Physiology, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran

عیدی علیجانی

Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran

چکیده

زمینه و اهداف: غوطه وری در آب سرد یک روش مورد علاقه ورزشکاران در جهت تسریع در روند ریکاوری است. هدف این پژوهش تعیین تاثیر غوطه وری در آب سرد بر میزان لاکتات خون و شاخص های عملکردی متعاقب وهله های تکراری رقابت شبیه سازی شده بود. روش بررسی: در این تحقیق نیمه تجربی، ۱۲ تکواندوکار مرد شهرستان کرج به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه غوطه وری در آب سرد و گروه کنترل (ریکاوری غیرفعال) تقسیم شدند. آزمودنی ها در فواصل زمانی یک ساعت، سه مسابقه شبیه سازی شده تکواندو را انجام دادند. غوطه وری در آب سرد به صورت غوطه وری موضعی پاها در آب سرد با دمای ۱۱ درجه سانتی گراد و به مدت ۱۱ دقیقه، انجام شد. میزان لاکتات خون، شاخص خستگی، ضربان قلب و ضربات موفق پا اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس عاملی با اندازه گیری های مکرر، آزمون تی وابسته و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری ۰۵/۰p< تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که رقابت شبیه سازی شده منجر به افزایش معنی دار میزان لاکتات خون، شاخص خستگی، ضربان قلب و کاهش ضربات موفق پا شد (۰۰۱/۰> p). غوطه وری در آب سرد در کل مراحل پژوهش با کاهش لاکتات خون، شاخص خستگی، ضربان قلب و افزایش ضربات موفق نسبت به گروه کنترل همراه بود (۰۰۱/۰> p). کند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج، به نظر می رسد که غوطه وری در آب سرد طی وهله های مسابقات تکراری می تواند به کاهش خستگی و بهبود عملکرد در تکواندوکاران کمک

کلیدواژه ها

Sport, Fatigue, Immersion, ورزش, خستگی, غوطه وری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.