بررسی مولفه های فرمالیستی در بوستان سعدی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری مطالعات و یافته های نوین در حوزه فرهنگ، تاریخ و ادبیات ایران
  • کد COI اختصاصی: HLCONFF02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خالقی

کارشناسی پیوسته/ آموزش زبان و ادبیات فارسی/ دانشگاه فرهنگیان شهید مفتح واحد شهر ری

محمدجواد سلطانی منش

کارشناسی پیوسته/ آموزش زبان و ادبیات فارسی/ دانشگاه فرهنگیان شهید مفتح واحد شهر ری

سیدعلیرضا موسوی

کارشناسی پیوسته/ آموزش زبان و ادبیات فارسی/ دانشگاه فرهنگیان شهید مفتح واحد شهر ری

چکیده

بسیاری از ادیبان و اندیشمندان کوشیده اند به شیوه ای خردمندانه افکار سیاسی و اجتماعی و نظریات آرمانی خود را درباره حکومت مطلوب و شیوه صحیح کشورداری، در قالب آثار ادبی و هنری به مخاطبان خود منتقل نمایند. یکی از این مفاهیم که به صورت یک نظام در قالب اندیشه های فراگیر در تاریخ تفکر بشری از سوی همه اندیشمندان، از جمله فلاسفه و ادیبان مورد توجه قرار گرفته است. این اندیشه از گذشته های دور آغاز شده و در وضعیت تقابل خواهانه جوامع انسانی ادامه یافته است. در این مقاله با استفاده از منابع موجود کتابخانه ای و میدانی و بهره گیری از مطالعات و سندکاوی به گردآوری یافته های مورد نیاز پرداخته شده و با به کارگیری نرم افزار داده های گردآوری شده تجزیه و تحلیل شده است. از جایی که بررسی و تحلیل آثار ادبی با روشهای علمی و نوین بهتر امکان پذیر است، بهتر است با رویکردهای نوینی چون رویکرد ساختاری به تحلیل علمی آثار ادبی بپردازیم و در واقع میتوان گفت که در ادامه ی کوشش فرمالیست ها به وجود آمد و در ابتدای قرن بیستم بسیار اهمیت یافت. هدف این رویکرد در حاشیه قرار دادن زندگینامه مولف یا شاعر و توجه به ساختار اثر ادبی است. بنابراین تحلیل غزلیات سعدی، راهی بهتر و مفیدتر برای شناخت کیفیت این اثر ارزشمند (بوستان) است.

کلیدواژه ها

اشعار، بوستان، سعدی، فرمالیست، غزل.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.