بررسی اثر پاسخ سلولی انسانی بر روی پپتید حلقوی RGD تثبیت شده بطور کوالانسی بر روی سطح سیلیکون بروش کلیک شیمی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 12، شماره: 46
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-12-46_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه شمسی

School of Chemical and Biomolecular Engineering, University of Sydney, NSW ۲۰۰۶, Australia

چکیده

سابقه و هدف:  این مطالعه بررسی خواص بیولوژیکی پپتید حلقوی حاوی توالی RGD که از طریق شیمی کلیک بر روی سطح سیلیکون بطورکوالانسی تثبیت گردیده است بررسی می نماید..  مواد و روشها: در این مقاله ابتدا پپتید حلقوی بطور اختصاصی به ۴- ازیدوفنل ایزوتیوسیانات از طریق یک واکنش اختصاصی متصل میگردد و سپس واکنش حلقه زایی ۱و۳- دوقطبی آلکین و آزیدو پپتید  با کاتالیزگر مس منجر به تثبیت کوالانت پپتید بر روی سطح سیلیکون میگردد. ساختارهای سطح پپتید و سطح کنترل بوسیله x-ray  فتوالکترون اسپکتروسکوپی و اینفرارد اسپکتروسکوپی ATR-FTIR بررسی گردید. بعد از کشت سلولهای فیبروبلاست بر روی سطوح پپتید و کنترل، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)  و میکروسکوپ روبشی هم کانون لیزری (LSCM) جهت بررسی مورفولوژی سلولهای فیبروبلاست بر روی سطح پپتید و کنترل استفاده گردید. چسبندگی و تکثیر سلولها بر روی سطوح پپتید و کنترل بوسیله آزمون چسبندگی و (MTS)مورد بررسی قرار گرفت. نتایج:  ازمایشات XPS و ATR-FTIR وجود پپتید را بر روی سطح سیلیکون بطور موفقیت امیزی تایید نمودند. میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)  و میکروسکوپ روبشی هم کانون لیزری (LSCM) نشان دادند که سلولهای فیبروبلاست انسانی بر روی سطح پپتید حلقوی کشیده و تخت هستند به مقدار زیاد و  بصورت زنده و  یکنواختی بر روی سطح پپتید توزیع گردیده اند. نتایج آزمون  چسبندگی سلولی و  (MTS) نشان داد که پاسخ سلولی سلولهای فیبروبلاست بر روی سطوح عامل دارشده با پپتید بطرز چشمگیری بیشتر از سطوح کنترل می باشد. نتیجه گیری: این تحقیق یک روش ساده جهت تولید سطوح بیولوژیکی فعال برای تهیه بستر بیوسنسورهای بیولوژیک جهت تشخیص بیماریها پیشنهاد می نماید.  

کلیدواژه ها

Cyclic RGD peptide, silicon, covalent immobilization, click chemistry., Iau Science., پپتید RGD حلقوی, سیلیکون, تثبیت کوالانسی, شیمی کلیک., Iau Science.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.