معاملات با اشخاص وابسته و حق الزحمه غیر منتظره حسابرسی شرکت های زیان ده؛ آزمون اثر تعدیلی ساختار مالکیت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تجربی حسابداری مالی، دوره: 19، شماره: 73
  • کد COI اختصاصی: JR_QJMA-19-73_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خطیری

استادیارگروه حسابداری، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران.

علی قاسمی

کارشناس ارشد حسابداری، موسسه آموزش عالی تاکستان، قزوین، ایران. alighasemi.acc@gmail.com

مهتاب درویش تبار احمد چالی

دانشجوی دکتری حسابداری، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.

امید مهری نمک آورانی

دانشجوی دکتری حسابداری، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.

چکیده

مطالعه حاضر به بررسی اثر ساختار مالکیت در تعدیل ارتباط میان معاملات با اشخاص وابسته و حق الزحمه غیر منتظره حسابرسی در شرکت های زیان ده پرداخته است. در این مسیر و به منظور حصول اهداف پژوهش؛ اطلاعات ۷۱ شرکت برای یک دوره ده ساله از ابتدای سال ۱۳۸۹ تا پایان سال ۱۳۹۸ استخراج، متغیرهای پژوهش محاسبه و آزمون های آماری لازم صورت گرفت. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بوده و طرح آن از نوع تجربی و با استفاده از رویکرد پس رویدادی است. یافته ها بیان داشت یک ارتباط مثبت و معنادار میان معاملات با اشخاص وابسته و حق الزحمه غیر منتظره حسابرسی وجود داشته و استقلال هیات مدیره و دوگانگی نقش مدیرعامل بر این ارتباط، بصورت معناداری اثرگذار است. از طرفی اندازه هیات مدیره و ثبات مدیرعامل؛ بر این ارتباط اثر معناداری نداشتند. بر این اساس می توان بیان داشت معاملات با اشخاص وابسته موجب افزایش هزینه های غیر منتظره حسابرسی شده و استقلال هیات مدیره و دوگانگی نقش مدیرعامل موجب کاهش ارتباط میان معاملات با اشخاص وابسته و هزینه های غیر منتظره حسابرسی می شوند.

کلیدواژه ها

ساختار مالکیت, معاملات با اشخاص وابسته , حق الزحمه غیر منتظره حسابرسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.