اثر عدم اعتراض به آرای داوری باطل، نحوه رسیدگی و آثار ابطال رای داوری با تاکید بر قانون داوری تجاری بین المللی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات حقوق بین المللی، دوره: 15، شماره: 55
  • کد COI اختصاصی: JR_JALR-15-55_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رادا اسدپور پیرانفر

دانشجوی دکتری حقوق خصوصی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران. رایانامه: radapiranfar@yahoo.com

جواد نیک نژاد

استادیار حقوق خصوصی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران. (نویسنده مسئول). رایانامه: j.nikneiad@yahoo.com

چکیده

زمینه و هدف: رسیدگی به دعاوی از طریق داوری همیشه بدون ایران و اشکال نمی باشد، از این رو، قانونگذار راه هایی را برای آرای داوری باطل در نظر گرفته است که یکی از آنها از طریق اعاده دادرسی می باشد. البته، این مسئله در میان حقوقدانان دارای اختلاف نظر است، چرا که برخی اعاده دادرسی را جزء احکام داوری ندانسته و آن را تنها از طریق مرجع و دادگاهی که داوری را مشخص نموده، امکان پذیر می دانند، اما برخی دیگر اعاده دادرسی را در احکام داوری پیش بینی نموده اند.روش: مقاله حاضر با روش توصیفی و تحلیلی انجام شده است.یافته ها و نتایج: مسئله مهم تعیین دادگاه صلاحیتدار جهت رسیدگی به ابطال رای داوری می باشد. در این مسئله نیز اختلاف نظرهایی وجود دارد، چرا که نظام های حقوقی ملی نیز ممکن است نسبت به ابطال ردی داوری ادعای صلاحیت نمایند. از این رو، تنها دادگاه های کشوری می توانند به درخواست ابطال آراء رسیدگی نمایند که مطابق معیارهای پذیرفته شده در نظام حقوقی متبوع دادگاه، رای موضوع درخواست ابطال، نسبت به آن کشور، داخلی تلقی شود. از این رو، در این پژوهش به رفع ابهامات و تعارضات در زمینه اعاده دادرسی و دادگاه صالح جهت ابطال رای داوری پرداخته شد.

کلیدواژه ها

اعتراض به آراء داوری, نحوه رسیدگی, ابطال رای داوری, داوری تجاری بین المللی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.