گرشگری اکوروستا ها، راهکاری برای توسعه پایدار و پایداری محیط زیست : روستا های جاغرق، نغندر و کنگ، با استفاده از تکنیک SWOT

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,416

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ESPME02_129

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1391

چکیده مقاله:

امروزه صنعت گردشگری در دنیا یکی ازمنابع مهم درآمد و در عین حال ازعوامل مؤثر در تبادلات فرهنگی کشورهاست و به عنوان گسترده ترین صنعت خدماتی جهان دارای جایگاه ویژه ای است.گردشگری طبیعی در روستا ها که به عنوان صنعت بدون دود در میان طرفداران محیط زیست هم طرفداران بیشماری دارد بر جنبه های اقتصادی اجتماعی فرهنگی و سیاسی مردم کشورها تأثیر بسزایی داشته است. اکوروستا به عنوان یک شهر کوچک یا اجتماعی روستایی که محیط زیست روستا با تاکید بر بازیافت و ارائه منابع و انرژی بیشتر از زمین کار می کند، می تواندکیفیت بالایی از زندگی را برای اهالی فراهم کند. روستاییان نیز در حال حمایت از محیط زیست اجتماع محور، با حداقل آسیب به چرخه حیات خواهند بود. روستاییان و ساکنین با با چشم انداز توسعه پایدار در جهان شکل گرفته اند. امروزه بسیاری از گردشگران حرفه‌ای ترجیح می‌دهند به جای دیدار صرف از مکان‌های تاریخی، به طبیعت‌گردی در مسیرها و مناطق بکر و تازه، بپردازند. روستا های غرب شهرستان مشهد نقش مهمی در تامین هوای پاک، فضای باز سبز و جذب گردشگران داخلی و خارجی برای کلانشهر مشهد بازی می کنند. یکی از این جاذبه ها محور جاغرق- نغندر- کنگ می باشد که هم از لحاظ طبیعی و هم تاریخی دارای اهمیت می باشد. محور جاغرق- نغندر- کنگ در غرب شهرستان مشهد به دلایلی چون برخورداری از مواهب طبیعی، نزدیکی به کلانشهر زیارتی توریستی مشهد و داشتن جاذبه های تاریخی وطبیعی به عنوان نمونه ی موردی این مقاله انتخاب شده است. این مقاله کاربردی به تحلیل وتوصیف مشکلات، نقاط ضعف، قوت و فرصت، تهدید نمونه موردی پرداخته و با استفاده از تکنیک SWOT به ارایه ی راهبردهایی در جهت برنامه ریزی استفاده صحیح از فرصت های طبیعی منطقه، به منظور دستیابی به توسعه پایدار و پیاداری محیط زیست پرداخته است.

نویسندگان

فیاض ریاضی

دانشجور کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای دانشگاه علم و صنعت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اکبری، سعید، بمانیان، احمدرضا، گردشگری طبیعی روستایی و نقش آن ...
  • ازکیا، مصطفی، ایمانی، علی؛ توسعه پیادار روستایی، اطلاعات، تهران، .1387 ...
  • قادری، اسماعیل؛ نقش گردشگری روستایی در توسعه روستایی پایدار، پایان ...
  • شارپلی، جولیا؛ گردشگری روستایی، ترجمه رحمت الله منشی زاده و ...
  • مافی، عزت الله، صقایی، مهدی؛ تحلیلی بر گردشگری روستایی در ...
  • مهندسان مشاور عرصه - فرنهاد (طرح کالبدی منطقه شمال شرق ...
  • میر سنجری، میر مهرداد، راهبرد های اکوتوریسم (گردشگری طبیعی) بر ...
  • Bin, li, Soucheng, Dong, Mei, Exue. (2008), Ecoutourism Model and ...
  • Hall, Derek; kirkpatrik, Irene and Mitchell, Morag; Rural tourism and ...
  • Sharpley, Richard; Rural tourism and clhallenge of tourism diversification: the ...
  • Tuna, M. (0221). Cultural approximation and tourist satisfaction .In M. ...
  • Wilson, Suzanne; Pesenmaier, R, Daniel; Pesenmaier, Julie and Van, Es.C. ...
  • نمایش کامل مراجع