اثر الگوهای مکانی شهرکها و مناطق صنعتی بر کیفیت آب رودخانه زایندهرود
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_128
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2017
نویسندگان
کارشناس ارشد محیط زیست، دانشگاه صنعتی اصفهان[
هیات علمی گروه محیط زیست دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
در مطالعات مدیریت منابع آبهای سطحی و زیرزمینی، بررسی آلودگی و گسترش آنها در مناطق تحتتأثیر منبع آلاینده از موضوعات بسیار مهم میباشد. از آنجایی که تغییرات کاربری اراضی در حوزه آبخیز زایندهرود مشکلات زیستمحیطی متعددی را برای رودخانه بهعنوان منبعپذیرنده بالاخص از نظر پساب صنایع بهوجود آورده است؛ لذا دانستن چگونگی اثر الگوی مکانی و نحوه چیدمان کاربریهای مختلف اراضی بر کیفیت آب بهمنظور تعیین بهترین فعالیتهای مدیریتی بسیار حایز اهمیت است. در این راستا اثر الگوی مکانی کاربری شهرکها و مناطق صنعتی در مقیاس سیمای سرزمین بر کیفیت آب رودخانه زایندهرود مورد بررسی قرارگرفت و پارامترهای کیفیت آب طی 11سال [1386_1375] در10 ایستگاه نمونهبرداری در طول رودخانه بررسی شد و زیرحوضههای مربوط به هر ایستگاه تعیین گردید. سپس نقشه کاربری اراضی در سال 1375 و 1386 و نسبت مساحت لکههای مناطق صنعتی و دیگر متریکهای سیمای سرزمین در هر زیرحوضه، تعیین گردید. تجزیه و تحلیل آماری اثر متریکهای سیمای سرزمین مربوط به کاربری شهرکها و مناطق صنعتی بر پارامترهای کیفیت آب رودخانه زایندهرود نشان داد که تعداد لکههای مناطق صنعتی و میزان حاشیهی کل این کاربری اثر معناداری برکاهش کیفیت آب رودخانه زایندهرود داشته است. در حالیکه درصد مساحت مناطق صنعتی در هر زیرحوضه اثر معناداری بر پارامترهای کیفی آب نداشته است. نتایج حاصل از این مطالعه میتواند بینشی جدید برای برنامهریزان و مدیران برای لحاظکردن اثرات الگوهای مکانی گسترش صنعت در پی داشته باشد.کلیدواژه ها
کیفیت آب 2 کاربری اراضی 3 شهرک ها و مناطق صنعتی 4 رودخانه زاینده رود 1 متریک های سیمای سرزمینمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.