اثرات آبیاری طولانی مدت و مصرف کود شیمیایی بر روی بعضی خصوصیات کیفی خاک در منطقه پیرانشهر
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_124
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1327
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومی
استادیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
چکیده
امروزه استعمال عملیات آبیاری طولانی مدت همراه با مصرف کود و سموم شیمیایی ضمن اثرات ناگوار زیست محیطی می تواند خصوصیات کیفی خاک را تحت تأثیر قرار دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی تغییرات بعضی از خصوصیات کیفی خاک ها واقع در منطقه پیرانشهر پس از چهار دهه آبیاری غرقابی انجام شد. بدین منظور تعداد 12پروفیل (6پروفیل زراعی و 6 پروفیل غیرزراعی هم جوار) پس از تشریح، بررسی و نمونه برداری تحت آزمایشات مختلف فیزیکی و شیمیایی قرار گرفت. نتایج نشان داد زراعت در زمین های تحت آبیاری طولانی مدت باعث ضعیف شدن ساختمان خاک و کاهش پایداری خاک شده است. میزان رس درافق سطحی زمین های تحت آبیاری نسبت به زمین های غیرزراعی افزایش یافته و میزان شن کاهش یافته است. همچنین میزان رس در زمینهای تحت آبیاری در هر پروفیل با افزایش عمق افزایش نشان داد. میزان شوری (EC) و pH در زمین های تحت آبیاری نسبت به زمین های غیرزراعی روند منظمی را نشان نداد بدین صورت که عملیات آبیاری طولانی مدت در بعضی خاک ها باعث افزایش شوری (EC) و pH در بعضی خاکها باعث کاهش آنها شده بود. میزان کربنات کلسیم معادل درافق سطحی زمین های زراعی نسبت به غیرزراعی روند کاهشی نشان داد.کلیدواژه ها
آبیاری طولانی مدت، خصوصیات کیفی خاکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.