بررسی تاثیر غلظت نانوذره و محتوای روغن بر پایداری فیزیکی امولسیون پیکرینگ پایدار شده توسط نانوذرات کیتوزان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علمی فناوری های جدید در صنعت غذا، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIFT-9-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حیدری

گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

امان محمد ضیائی فر

دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

سید مهدی جعفری

استاد، گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

نیکلاس آنتون

دانشیار، گروه نانوپزشکی، دانشکده داروسازی، دانشگاه استراسبورگ، استراسبورگ، فرانسه

چکیده

در سال های اخیر تهیه امولسیون پیکرینگ به دلیل گستره وسیعی از کاربردهای آن در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی توجه زیادی را به خود جلب کرده است. هدف از این پژوهش تهیه امولسیون پیکرینگ روغن در آب پایدار شده با نانوذرات کیتوزان و بررسی تاثیر غلظت نانوذره و محتوای روغن بر پایداری فیزیکی امولسیون تهیه شده بود. ابتدا نانوذرات کیتوزان با استفاده از روش ژل شدن یونی تشکیل شدند. مورفولوژی، توزیع اندازه ذره، ترشوندگی و طیف FTIR نانوذرات تعیین شد. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی، تشکیل نانوذرات نسبتا کروی شکل با متوسط اندازه ۱±۶۹ نانومتر را نشان داد. همچنین نتایج طیف FTIR و ترشوندگی تشکیل نانوذرات را اثبات کرد. در مرحله دوم امولسیون های پیکرینگ در سه سطح غلظت ۴۵/۰، ۶۰/۰ و ۷۵/۰ درصد نانوذرات کیتوزان و نسبت های ۲۰،۱۰ و ۳۰ درصد روغن به آب تهیه شدند. نتایج نشان-دهنده تاثیر معنی دار غلظت نانوذره و محتوای روغن بر پایداری فیزیکی امولسیون بود. اندازه قطرات، کوالسنس و شاخص خامه ای شدن در یک نسبت ثابت روغن به آب با افزایش غلظت نانوذره کاهش یافت. درحالی که محتوای روغن بر خواص امولسیون های تهیه شده با غلظت های مختلف نانوذره تاثیر متفاوتی داشت.

کلیدواژه ها

نانوذره کیتوزان, , امولسیون پیکرینگ, : پایداری فیزیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.