ضرورت ها و استلزامات آمایش سرزمین و نظام های کشاورزی پایدار در توسعه پایدار روستایی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2352
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید رضا اسحاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج کشاورزی دانشگاه تهران.

سید علیرضا قدیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه تهران

روح اله رضایی

عضو هیئت علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه زنجان

ریثا اسحاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

جامعه بشری در شرایط کنونی جهان در رابطه با فضای مورد استفاده اش نمی تواند بدون انجام مطالعات لازم و همه جانبه متکی به آینده نگری، آمایش سرزمین و برنامه ریزی درازمدت به ویژه برای نسل های آینده به زندگی مطلوب ادامه دهد. ضرورت پژوهش و بررسی درباره مقوله توسعه پایدار و آمایش سرزمین به ویژه در بخش کشاورزی و روستایی از جهات مختلف به ویژه تخصص منطقه ای در رابطه با فعالیت انسان، انتخاب مکان های تولید و همچنین حفاظت و توسعه محیط زیست ایجاب می نماید که به منظور استفاده بیشینه از قابلیت ها و امکانات در دسترس، برنامه ها و طرح های آمایش سرزمین تهیه و تنظیم شوند. ضرورت این موضوع، به ویژه در بخش کشاورزی با توجه به وجود انواع نظام های کشاورزی پایدار برخوردار از ویژگی های مختلف و متنوع برای شرایط گوناگون محیطی، دو چندان خواهد بود. با توجه به اهمیت موضوع، هدف کلی مقاله حاضر که مطالعه کتابخانه ای و بر مبنای مرور گسترده منابع و ادبیات مرتبط می باشد، بررسی ضرورت ها و استلزامات آمایش سرزمین و نظام های کشاورزی پایدار در توسعه پایدار روستایی است. بدین منظور پس از ذکر مقدمه ای کوتاه، به تبیین مفهوم و اهمیت آمایش سرزمین و نظام های مختلف کشاورزی پایدار پرداخته شده و در ادامه ویژگی ها و مشخصه های اصلی شرح داده می شود. در بخش اصلی مقاله، نقش ها و کارکردهای تلفیق آمایش سرزمین و نظام های مختلف کشاورزی پایدار در فرایند توسعه پایدار روستایی مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت، نتیجه گیری به عمل خواهد آمد. به طور کلی یافته های این مطالعه نشان می دهد که آمایش سرزمین و نظام های کشاورزی پایدار طبق ضوابطی با نگرش بازده پایدار و درخور، برحسب توان و استعداد کیفی و کمی سرزمین برای استفاده های مختلف انسان در سرزمین، به تعیین نوع کاربری از سرزمین می پردازد تا به سهولت به توسعه پایدار روستایی دست یافت.

کلیدواژه ها

آمایش سرزمین، توسعه، نظام کشاورزی پایدار، توسعه روستایی، استلزامات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.