تحلیل و بررسی نقش روش های مشارکتی در برنامه ریزی روستایی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: SPCONF07_842
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 413
نویسندگان
دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
چکیده
برنامه ریزی روستایی، فرآیندی است پویا و مداوم که نتایج آن همه ابعاد زندگی روستاییان اعم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اکولوژیکی را تحت تاثیر خود قرار می دهد، لذا بالطبع ضروری است که برنامه ریزان این حوزه برای کسب بهترین نتایج و کارایی هرچه بیشتر برنامه ها با استفاده از رهیافت های مشارکتی وبهره گیری از دانش بومی روستاییان، نسبت به برگزیدن بهترین راهکارها برای حل مسایل و برنامه ریزی در خصوص آینده روستا که منجر به توسعه پایدار در این نواحی با ارزش خواهد شد، تالش نمایند. هدف از انجام این پژوهش، تحلیل و بررسی نقش روش های مشارکتی از جمله ارزیابی مشارکتی روستایی))PRA، در روند برنامه ریزی روستایی می باشد. این تحقیق از نوع مروری و به شیوه کتابخانه ای و اسنادی، با استفاده از تحقیقات ثانویه انجام گرفته است که عالوه بر منابع نظری، تعداد ۱۵پژوهش مرتبط با موضوع را مورد تحلیل و بررسی قرار داده است. بررسی نتایج پژوهش ها، حاکی از وجود رابطه معنادار بین برنامه ریزی روستایی و استفاده از رهیافت های مشارکتی می باشد بطوریکه منجر به ارائه بهترین راهکارها و برنامه ها جهت اجرای پروژه های روستایی ودر نتیجه تحقق توسعه پایدارخواهد شد.کلیدواژه ها
برنامه ریزی روستایی، رهیافت های مشارکتی، ارزیابی مشارکتی روستایی، مدیریت روستاییمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.