بررسی تاثیر عوامل اجتماعی شدن بر شیوه های تصمیم گیری مصرف کنندهدانش آموز در مدارس شهرهای آبادان و خرمشهر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPCONF07_663
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین نوروزی

دانشگاه آزاد خرمشهر

فریدون امیدی

دانشگاه آزاد خرمشهر

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر عوامل اجتماعی شدن بر شیوه های تصمیم گیری مصرف کننده دانش آموز با نقش کیفیت زندگی و عامل فرهنگ در مدارس شهرهای آبادان و خرمشهر میباشد. بدین منظور یک فرضیه اصلی و چهار فرضیه فرعی تدوین شد. عوامل اجتماعی شدن به چهار دسته کلی والدین، رسانه، همتایان و مدرسه تقسیم شده اند. نیز هشت شیوه تصمیمگیری مصرف کنندگان نوجوان شامل (کمالگرا، آگاه از قیمت، آگاه از مد، آگاه از نام تجاری، وفادار، لذتجو، سردرگم و تصادفی) که به سه دسته کلی سودمندگرا، اجتماعی و نامطلوب تقسیم شده اند که تاثیر هر یک از این عوامل اجتماعی شدن بر این سه شیوه تصمیم گیری مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق توصیفی، پیمایشی از نوع همبستگی و با استناد از روش تحلیل مسیر میباشد. شامل کلیه دانش آموزان ۱۷-۱۲ سال شهر آبادان و خرمشهر به تعداد ۲۷۰۰۰ میباشد که بر اساس جدول جرسی و مورگان تعداد ۳۷۹ نفر بهعنوان نمونه آماری به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند.پرسشنامه سبک های تصمیمگیری مصرف کننده اسپرولز و کندل و پرسشنامه اجتماعی شدن میباشد. داده ها در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته است، ارزیابی مدل پیشنهادی با استفاده از روش تحلیل مسیر انجام گرفت و جهت آزمون روابط غیرمستقیم از روش بوت استراپ استفاده شد. نتایج نشان داد که تمام ظرایب مسیرهای مستقیم و غیرمستقیم بین متغیرها معنیدار بودند.

کلیدواژه ها

اجتماعی شدن، شیوه های تصمیمگیری، مصرفکننده، کیفیت زندگی، عامل فرهنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.