نقش آمایش سرزمین در برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست (مطالعه موردی حوزه آبخیز تنگاب فیروز آباد)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2140
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه یزد
استادیار و عضو هئیت علمی دانشگاه یزد
چکیده
برنامهریزی و مدیریت محیط زیست از مهمترین عوامل موثر در حفظ و حفاظت محیط طبیعی و انسانی است که به موازات توسعه جوامع بشری از اهمیت دوچندانی برخوردار شده است. ضرورت حفظ محیط زیست سبب میشود که با برنامهریزی و طرحریزی به شناخت و حفظ قابلیتهای محیط زیست پرداخته و در امر طرحریزی منطقهای، شهری و روستایی آنها را دخیل سازیم. آمایش سرزمین یا برنامهریزی سرزمین در واقع نوعی برنامهریزی است که سبب سازماندهی مطلوب فضا در جهت رسیدن به اهداف و راهبردهای جامع توسعه ملی میشود. این پژوهش بیانگر نقش مهم و راهگشای آمایش سرزمین در برنامهریزی و مدیریت بهینه سرزمین است، که بدین منظور حوضه تنگاب فیروزآباد را مورد یررسی قرار دادیم. در همین راستا منابع زیست محیطی در دو دسته شامل منابع اکولوژ یکی و منابع اقتصادی-اجتماعی شناسایی شده و نقشهها در مقیاس 1:25000 از سازمانهای مختلف تهیه شد و سپس دادهها با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (Gis) ارزیابی توان اکولوژیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سپس با بهرهگیری از روش تجزیه و تحلیل سیستمی و مدل مخدوم و هم پوشانی لایههای اطلاعاتی در محیط Gis توان اکولوژیک منطقه مورد بررسی قرار گرفت.کلیدواژه ها
آمایش سرزمین، برنامه ریزی، کاربری اراضی، حوضه تنگاب، فیروزآبادمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.