دعا و آثار آن بر جسم و روح از منظر قرآن و روایات

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPCONF07_588
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی محمدی مزرعه شاهی

استادیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم (دانشکده علوم قرآنی میبد)

زهرا رحمانی نعیم آبادی

کارشناس ارشد دانشکده علوم قرآنی میبد

چکیده

دعا نوعی رابطه خاص از جنس ایمان با پروردگار هستی است که با خود خضوع و ستایش و سپاس را به همراه دارد. از نظر اسلام بین جسم و روان رابطه تنگاتنگی وجود دارد . اسلام توجه خاصی به سلامت روح و پرورش جسم دارد زیرا که روح و روان در مرکزیت شخصیت انسان قرار دارد و اگر روح آدمی متکی به قدرتی نا متناهی باشد در مسیر زندگی با کوچکترین تندباد حادثه ی متزلزل نمی شود. در واقع هر انسان مومن مجهز به سلاح دعا، هم از نظر جسمی آثار دعا را که عبارتند از : شناخت خدا، نزدیکی به خدا، پاکیزگی، دوری از امراض جسمی و..... مشاهد خواهد کرد همانگونه که از نظر روحی هم از آثار دعا که عبارتند از: آرامش، امیدواری،ر درمان بیماری روحی، عدم احساس تنهایی، نهراسیدن از مشکلات و ......بهره مند می شود. با بررسی قرآن و روایت اسلامی تمامی این آثار از وحی الهی و سخن معصومان قابل برداشت است که نشان از اهمیت موضوع دارد.

کلیدواژه ها

دعا، جسم، روح، قرآن، روایات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.