حقوق حیوانات در فقه اسلامی و حقوق ایران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: SPCONF07_535
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 210
نویسندگان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفاشهر، فارس، صفاشهر، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفاشهر، فارس، صفاشهر ، ایران
چکیده
با توجه به اینکه حیوانات مانند انسان از عقل و خرد برخوردار نیستند ولی از حق و حقوقی برخوردارند که باید مورد توجه قرار گیرد. از نظر اسلام نه تنها انسانها، بلکه حیوانات حقوق و جایگاهی دارند .همانگونه که در فقه اسلامی انسان از حقوق زیادی برخوردار بوده، در آموزه های دینی توجه ویژه ای به حقوق حیوانات شده است و در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اصل یا اصولی که به طور صریح و مستقیم بیان کننده حقوق حیوانات باشد نیست. ولی در برخی از اصول به نحو کلی بر لزوم نگهداری و حمایت از محیط زیست تاکید شده است. در این پژوهش، روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و منابع کتابخانه ای به بررسی حقوق حیوانات در فقه اسلامی و حقوق ایران می باشد. یافته ها حاکی از آن است که دین مبین اسلام که کاملترین و آخرین دین الهی است، بدون شک احکامی کامل درباره حیوانات دارد که شاید کمتر به آنها توجه شده است. و در قوانین ایران نیز قانون گذار تلاش کرده است تا با استفاده از منابع فقه اسلام و قوانین حمایت از حیوانات سایر کشورها به نوشتن قانونی در این جهت اقدام کند که تاکنون موفق نبوده است.کلیدواژه ها
حقوق حیوانات، فقه اسلامی، حقوق ایرانمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.