بررسی رویکردهای شهرسازان معاصر به هویت شهر
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_068
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1640
نویسندگان
کارشناس ارشد شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین
چکیده
هویت مفهومی سهل و ممتنع و در عین حال چند بعدی, سیال و پیچیده است که ارائه تعریفی صریح, واضح و شفاف از آن دشوار بوده و تنها با مشخص نمودن حیطه ای خاص و در بستر علم و دانشی مشخص می توان به تشریح و تبیین آن اقدام نمود. از سوی دیگر هنگامی که این مفهوم در کنار واژه ی «شهر» قرار می گیرد, این مشکل دوچندان می گردد. با این حال سه تئوری اصلی در تشریح رابطه میان مکان و هویت مورد استفاده قرار گرفته اند که عبارتند از: تئوری هویت مکانی, تئوری هویت اجتماعی, تئوری فرایند هویت. در این میان پژوهشگران و اندیشمندان حوزه ی طراحی شهری و شهرسازی در ایران مسیر دیگری را پیموده و هر یک از جنبه و دیدگاهی هویت شهر را مورد نظرقرار داده اند. پژوهش حاضر به منظور بررسی اصلی ترین و مطرح ترین نظرات مرتبط با مقوله هویت شهری به روش مطالعه اسنادی و با استفاده از منابع واجد ارزش در این عرصه انجام گرفته است. بدین ترتیب پس از تبیین هویت و هویت شهری و تشریح تئوری های سه گانه پیش گفته, ضمن بررسی ایده ها و روش های مطرح شده توسط شهرسازان و طراحان شهری معاصر ایران, این دیدگاه ها در سه دسته ی اصلی طبقه بندی شده است. بر این اساس دیدگاه های یاد شده را با توجه به نوع نگرش و زاویه دید اندیشمندان مربوطه می توان در سه گروه تحت عناوین هویت ذاتی, هویت تبعی و هویت ادراکی طبقه بندی نموده و مورد بررسی قرار داد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که دیدگاه های فوق, هر یک تنها بخشی از ابعاد هویت شهر را تبیین مینمایند و احراز نگرشی جامع به مقوله هویت شهر, نیازمند توجهی همه جانبه به موضوع و استفاده از رویکردی حاصل از تلفیق دیدگاه های مطروحه می باشد.کلیدواژه ها
هویت شهری, هویت ذاتی, هویت تبعی, هویت ادراکیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.