ارزیابی ریسک حریق جنگل با استفاده از منطق فازی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2507
نویسندگان
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مدرس دانشکده صنعت نفت آبادان
چکیده
خطر آتش سوزی طبیعی و ساخته دست بشر، در قرن 21 افزایش چشمگیری داشته و این مسئله تغییرات اجتماعی- اقتصادی و خسارات طبیعی را در سراسر جهان به دنبال داشته است. بنابراین حفاظت از نواحی طبیعی به کمک مکانیزم های مدیریتی امری ضروری به نظر می رسد. بدیهی است که هر سیاست پیشگیرانه ای بر پایه ارزیابی خطرات و طرح ریزی استوار است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، ارائه روشی جدید در راستای کاهش مشکلات ارزیابی ریسک وتسهیل برنامه ریزی برای جلوگیری از حریق جنگل می باشد. روش ارائه شده از دو ابزار برای مدلسازی استفاده می نمایند؛ منطق فازی و ابزارهای مربوط به GIS. با توجه به کمبود داده های کمی در ارزشگذاری اجزای ریسک، منطق فازی بهترین ابزار برای ارزیابی خطرات آتش سوزی جنگل به شمار می رود. در این بررسی، منطق فازی در دو لایه اجرا می شود. در لایه اول که خود از دو سطح تشکیل شده است، ورودی های مدل متغیرهایی هستند که آسیب پذیری و احتمال وقوع به آنها بستگی دارد و خروجی های مدل، خود احتمال وقوع و آسیب پذیری می باشد. در لایه دوم ، احتمال وقوع و آسیب پذیری به عنوان متغیرهای ورودی به شمار می روند که ریسک حریق را به عنوان خروجی نهایی ارزیابی می کنند. ابزارهای مربوط به GIS، برای تولید پایگاه اطلاعاتی متغییرهای ریسک و نقشه های مربوطه مناسب هستند. در نهایت، مدل حاضر که با استفاده از منطق فازی و GIS توسعه یافته است، مدل مناسبی برای ارزیابی ریسک حریق به ویژه در کشورهای در حال توسعه که با کمبود داده های کمی مواجه هستند، محسوب می شود. همچنین مدل حاضر این امکان را به دولتها میدهد که در زمان مناسب نقاط حساس را شناسایی نموده و منابع مالی موجود را به بهترین نحو به برنامه های جلوگیری از آتش سوزی اختصاص دهند.کلیدواژه ها
آتش سوزی ، ارزیابی ریسک ، منطق فازی، GISمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.