تاثیر تامین مالی از طریق انتشار سهام و مالکیت نهادی بر حاشیه سود خالص شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPCONF07_347
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شایان شاه حسینی

کارشناسی ارشد مدیریت مالی گرایش بانکداری دانشگاه علامه طباطبائی

محمدعلی بیداری

هیات علمی گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

فاطمه کفاشان

کارشناس ارشد حسابرسی دانشگاه آزاد تهران مرکز

چکیده

هدف اصلی تحقیق تاثیر تامین مالی از طریق انتشار سهام و مالکیت نهادی بر حاشیه سود خالص شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای ۱۳۹۴ تا «۱۳۹۸ می باشد که در این راستا حاشیه سود خالص به عنوان متغیر وابسته و تامین مالی از طریق انتشار سهام و مالکیت نهادی به عنوان متغیرهای مستقل می باشند. اندازه شرکت، اهرم مالی، نسبت اقلام تعهدی و نسبت جریانات نقدی عملیاتی نیز به عنوان متغیرهای کنترل می باشند. نمونه آماری تحقیق ۱۰۲ شرکت می باشد. روش پژوهش از نوع توصیفی همبستگی با رویکرد کاربردی بوده و روش گردآوری اطلاعات در بخش مبانی نظری از روش کتابخانه ای و در بخش آزمون فرضیات از روش اسنادکاوی صورتهای مالی می باشد. به طور کلی روش آماری مورد استفاده در این پژوهش روش همبستگی و رگرسیون چندگانه است.نتایج تحقیق نشان داد که تامین مالی از طریق انتشار سهام بر حاشیه سود خالص تاثیر مستقیم و معناداری دارد و مالکیت نهادی بر حاشیه سود خالص تاثیر مستقیم و معناداری دارد. نتایج مربوط به متغیرهای کنترلی نشان داد که اهرم مالی و نسبت اقلام تعهدی بر حاشیه سود خالص تاثیر معکوس و معناداری دارند و اندازه شرکت بر حاشیه سود خالص تاثیر مستقیم و معناداری دارد. نسبت جریانات نقدی عملیاتی بر حاشیه سود خالص هیج تاثیری ندارد.

کلیدواژه ها

حاشیه سود خالص، تامین مالی، مالکیت نهادی، انتشار سهام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.