نقش و اهمیت جمع سپاری در یادگیری و عملکرد سازمانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPCONF07_260
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین خشنود

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه تهران، تهران

محمد رجایی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه تهران، تهران

میترا عزتی

استادیار گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی دانشگاه تهران، تهران

چکیده

جوامع مدرن باید یاد بگیرند تا بتوانند به طور موثر خود را با تحولات رو به رشد محیطی که بهسرعت در حال تغییر است، وفق دهند. بنابراین؛ از سازمانهای معاصر انتظار میرود که نسبت به این تغییرات واکنش نشان داده و ساختارها، فرآیندها و رفتارهایشان را تغییر دهند. یادگیری سازمانی پیشنیاز اجرای سیاستهای معاصر و تضمین توسعه پایدار سازمانهای عمومی است. یادگیری سازمانی فرایندی مستمر است که از طریق آن، زمینه پرورش الگوهای جدید تفکر، ترویج اندیشه های جمعی و چگونگی۵ آموختن یا همان یادگیری۵ یادگیری را با یک رویکرد مشارکتی، برای رسیدن به اهداف ایجاد میکند . جمع سپاری، مکانیسم جدیدی از یادگیری سازمانی است که به عنوان یک مدل حل مسئله مشارکتی و تولید آنلاین تعریف میشود و با ایجاد شبکهای از افراد ناهمگن و شکلگیری راهحلهای خلاقانه؛ سازمانها را برای ساده سازی و ایجاد خدمات بهتر تضمین میکند. هدف از پژوهش حاضر، مطالعه مروری درباره ی نقش و اهمیت جمع سپاری در یادگیری و عملکرد سازمانی بوده است. پژوهش حاضر بر اساس هدف کاربردی و از منظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی-تحلیلی است، بنابراین؛ با استفاده از مطالعه منابع کتابخانه ای و بررسی اسناد و مقالات در این زمینه، گردآوری شده است. بررسیها نشان داد که در تحقیقات زیادی به رابطه بین جمع سپاری و یادگیری سازمانی اشاره شده است و به نحوی جمع سپاری و یادگیری سازمانی را مکمل یکدیگر معرفی کرده اند. جمع سپاری نیز ارتباط مثبتی با ایجاد نوآوری در خدمات و ایجاد نوآوری در راه حلها دارد. همچنین جمع سپاری و شبکه های اجتماعی آنلاین با تاثیر مثبت بر عملکرد سازمانها، نقش مهمی را در بهبود سازمانها ایفا میکنند. درنتیجه، سازمانها میتوانند با تشویق افراد از طریق مکانیزم جمع سپاری و به کمک شبکه های اجتماعی آنلاین، ایده ها را به اشتراک بگذارند و نوآوری را از طریق ارائه دانش هدایت کنند.

کلیدواژه ها

جمع سپاری، یادگیری سازمانی، عملکرد سازمانی، نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.