ارزیابی هوش تجاری با رویکرد مزیت و استراتژی رقابتی و به کارگیری هوش رقابتی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: SPCONF07_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 383
نویسندگان
کارشناس ارشد مدیریت صنعتی،دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده
از مهمترین ارکان هوش تجاری، رقابت است. رقابتزدایی و رقابت گرایی در کسب و کارها بر مبنای اطلاعات به دست می آید. آنچه اکنون در به دست آوردن یک مزیت رقابتی بر مبنای هوش و هوشمندی شکل میگیرد، مولفه ی هوش رقابتی است. استفاده از این نوع هوش (هوشمندی) میتواند در شناسایی موقعیتها اعم از احتمالی، قطعی و یا عدم قطعیت به مدیران و استراتژیستها در بازار رقابتی کمک بهینهای کند. هدف در این مقاله، ارزیابی هوش تجاری با رویکرد مزیت رقابتی و تاثیر هوش رقابتی میباشد. جمع آوری داده ها در این پژوهش با استفاده از پرسشنامه ی مقایسات زوجی تکمیل شده توسط ۲۱ نفر از خبرگان، مدیران و کارشناسان واحدهای استراتژی سازی در زمینه ی هوش تجاری و کسب و کار رقابتی سازمانهای دولتی و خصوصی محقق گشت. با روش تحلیل سلسله مراتبی فازی بهبودیافته، نتایج نشان داد که عوامل مدیریتی با وزن ۰/۲۸۸ در رتبه ی نخست، عوامل تامینکننده با وزن ۰/۲۰۵ در رتبه ی دوم، عوامل عملیاتی با وزن ۰/۱۸۷ در رتبه ی سوم، عوامل استراتژیک با وزن ۰/۱۷۳ در رتبه ی چهارم و عوامل بازاریابی با وزن ۰/۱۴۷ در رتبه ی پنجم قرار گرفتند. بنابراین در شرایط عدم قطعیت اگر قرار شد از هوش رقابتی در سازمانها استفاده گردد، بنابر نظرسنجی خبرگان امر باید این مولفه های جامع و اولویت آنها را در طراحی و استقرار هوش رقابتی، عملیاتی کرد.کلیدواژه ها
هوش تجاری، مزیت رقابتی، هوش رقابتیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.