بررسی اثر متغیرهای مالی بر اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه راهبرد مدیریت مالی، دوره: 10، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JFMZ-10-1_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 215
نویسندگان
دانشجوی دکترای حسابداری – دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
دانشیار - دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر
استادیار،حسابداری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
چکیده
هدف از این مقاله بررسی رفتار اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام و عوامل تاثیرگذار بر آن است. اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام یکی از معیارهای ارزیابی ریسک نقدشوندگی سهام و انتخاب سهام در پرتفولیوی سرمایهگذاری است. لذا این پژوهش با برآورد اثر متغیرهای مالی شرکتها بر مقدار اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام در قالب مدل یک مدل خطی دادههای پانل، درصدد ارائه راهکاری جهت کاهش اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام پرتفولیوی سرمایهگذاری است. بر این اساس، از میان شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، ۱۲۹ شرکت برای دوره زمانی ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۶ انتخاب شدهاند. نتایج پژوهش نشاندهنده آن است که به ترتیب متغیرهای میانگین گردش روزانه سهام و رتبه نقدشوندگی شرکت بیشترین تاثیر معنیدار را بر اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام دارا بودهاند. همچنین بر اساس نتایج بهدست آمده، فرضیه اول مبنی بر اینکه نوسانپذیری قیمت سهام اثر مثبت و معنیداری بر متغیر وابسته BAS دارد، تایید میگردد. از سوی دیگر، ضرایب درصد سهام در دست دارندگان بلوک سهام، تعداد سهام کل شرکت و اهرم مالی در مدل خطی، به لحاظ آماری معنیدار نبوده و رتبه نقدشوندگی دارایی ها نیز دارای بیشترین تاثیر بر متغیر وابسته BAS نیست و لذا فرضیه دوم پذیرفته نشده است. همچنین اثر متغیر اندازه شرکت (حجم داراییهای شرکت) به لحاظ آماری معنیدار نبوده و معادل صفر در نظر گرفته شده و بنابراین فرضیه سوم پذیرفته شده است.کلیدواژه ها
اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام, قیمت سهام, مدل دادههای پانلاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.