تولید پروتئین هیدرولیز شده از کرم های ورمی کمپوست Eisenia foetida به منظور مصرف در فرایند تولید واکسن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 35، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_VTJ-35-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین نوروزی مقدم

مربی پژوهشی، بخش تولید حیوانات آزمایشگاهی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شمال شرق کشور ، سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی، تهران ، ایران

اقدس بنایی

استادیارپژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

اساسی ترین کاربرد هیدرولیز پروتئینی تامین نیتروژن برای محیط های کشت باکتری می باشد. نظر به این که سالانه حدود ۲۰۰ میلیون دوز واکسن انواع باکتری های کلستریدم در کشورما مورد مصرف می باشد و برای تولید این دوز واکسن ۱۶تن پروتئین هیدرولیز شده (پپتون) مورد نیاز می باشد. در حال حاضر این نیاز از طریق واردات تامین می گردد بنابراین دست یابی به دانش فنی تولید پپتون از منابع مختلف ارزان قیمت در کشور ضروری می باشد. با توجه به توسعه مزارع پرورش کرم ورمی کمپوست، ارزانی، دسترس بودن، داشتن پروتئین بالا در بدن، هیدرولیز پروتئین این جانور انجام شد. نمونه کرم ها از مزارع اطراف مشهد خریداری شدند برای تخلیه سیستم گوارش کرم ها به مدت ۲۴ساعت در ظرف دارای آب و شن تمیز قرار داده شدند. سپس با هموژنیزه کردن آن ها در آب برای مدت ۳۰ دقیقه سوسپانسیون همگن و یکنواختی از آنها فراهم شد. به دنبال آن با کلروفرم در دوزمان ۳۰ دقیقه ای در شرایط دمای ۲۵ سانتی گراد و دمای ۶۰ سانتی گراد حذف چربی از بافت پروتئینی انجام شد. با استفاده از فاز بخار اسید کلریدریک شش نرمال در درجه حرارت ۱۱۰ سانتی گراد در مدت ۱۰ ساعت هیدرولیز پروتئین انجام شد. خشک کردن کامل نمونه در مدت ۳ ساعت تحت شرایط خلاء با فشار یک بار در درجه حرارت ۷۰ سانتی گراد انجام شد. در این پژوهش از مقدار اولیه gr ۱۰ از کرم های ورمی کمپوست مقدار سه گرم پپتون تولید گردیده است. این مقدار پروتئین هیدرولیز تولید شده برابر ۳۰% از وزن اولیه کرم ها بوده است.

کلیدواژه ها

تولیدپپتون, اسیدهای امینه, منابع پروتئینی, هیدرولیز اسیدی, پروتئین کرم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.