CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر یوگا بر ترس از زایمان و خودکارآمدی زایمان زنان نخست باردار: یک کارآزمایی کنترل شده تصادفی

عنوان مقاله: تاثیر یوگا بر ترس از زایمان و خودکارآمدی زایمان زنان نخست باردار: یک کارآزمایی کنترل شده تصادفی
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-25-3_009
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سمن سماواتی - کارشناس ارشد مشاوره در مامایی، مرکز پژوهش دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
فریده کاظمی - استادیار گروه مامایی و بهداشت باروری، مرکز تحقیقات مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
سودابه آقابابایی - دانشیار گروه بهداشت مادر و کودک، مرکز تحقیقات مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی همدان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
فرزانه سلطانی - دانشیار گروه مامایی و بهداشت باروری، مرکز تحقیقات مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی همدان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: در سالیان اخیر یوگا به عنوان یکی از روش های ایمن و اثربخش جهت ارتقاء سلامت جسمی و روانی زنان باردار مورد توجه محققین قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر یوگا بر ترس از زایمان و خودکارآمدی زایمان زنان نخست باردار انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی کنترل شده تصادفی در سال ۱۳۹۹ بر روی ۷۰ زن نخست باردار مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر همدان انجام شد. مشارکت کنندگان قبل از ورود به مطالعه پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک، نگرش نسبت به زایمان (با دامنه نمره ۵۶-۱۴) و خودکارآمدی زایمان (با دامنه نمرات ۱۸۰-۰) را تکمیل کردند و سپس به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. گروه مداخله ۶ جلسه حضوری تمرینات یوگا را انجام داده و سپس هفته ای ۳ بار این حرکات را در منزل انجام دادند. هفته ۳۶ بارداری مجددا پرسشنامه ها توسط هر دو گروه تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Stata و آزمون های تی مستقل، کای دو، تست دقیق فیشر و آزمون آنالیز کوواریانس انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: بعد از مداخله میانگین نمرات ترس از زایمان در گروه مداخله به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (به ترتیب ۴۰/۴±۹۴/۲۷ و ۴۰/۴±۱۱/۳۸). در مقابل، بعد از مداخله میانگین نمرات خودکارآمدی زایمان در گروه مداخله به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (به ترتیب ۰۴/۶±۶۶/۵۷ و ۰۴/۶±۱۳/۵۰) . نتیجه گیری: انجام تمرینات یوگا در بارداری می تواند ترس از زایمان را در زنان نخست باردار کاهش داده و خودکارآمدی زایمان را در آنها افزایش دهد.

کلمات کلیدی:
بارداری, ترس, خودکارآمدی, زایمان طبیعی, یوگا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1472749/