الزامات، چالش ها و راهکارهای نهادینه کردن مشارکت زنان در صنعت و معدن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: همایش ملی نوآوری در مهندسی صنایع، مکانیک و مواد
  • کد COI اختصاصی: IEMMCONF01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین زهرا طالبی مقدم

چکیده

فرآیند پیچیده توسعه و نقش منابع انسانی، به مثابه یکی از عوامل اصلی آن، نیازمند بازنگری در نقش نیروی انسانی به خصوص نقش زنان است که نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند. قدرت دادن به زنان و برداشتن موانع از سر راه آن ها باعث بهبود وضعیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی آن ها در جامعه می شود که این جریان می تواند زمینه ساز توسعه پایدار باشد. نتایج مطالعه حاکی از آن است که افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان در بازار کار تاثیر مثبتی بر تولید ناخالص داخلی کشور داشته و افزایش میزان تحصیلات آنان در قالب متغیر تقاطعی بر نرخ مشارکت زنان و در نهایت تولید ناخالص داخلی کشور تاثیر مثبت داشته است. لذا پیشنهاد می شود که اقدامات مقتضی برای رفع تبعیض علیه زنان در زمینه اشتغال انجام گیرد. معدن کاری، نقش ارزشمند و مثبتی در مولفه های اقتصادی و اجتماعی توسعه پایدار با ایجاد اشتغال و تولید ثروت دارد. علیرغم این که از اوایل هزاره جدید، جهان با این پدیده اجتماعی و اقتصادی رو به رشد یعنی مشارکت و معدن چندان مطلوب به نظر نمی رسد، از طرفی با توجه به میزان خروج زنان دانش آموخته موسسات آموزش عالی از توانمندی های علمی لازم برخوردارند این روند بیشتر مشهود می گردد. زنان تاثیر مستقیمی در توسعه اقتصادی اجتماعی و سیاسی جامعه دارند که منجر به بهبود کیفیت زندگی، توزیع متعادل درآمد و اشتغال زایی می شود. طبق مشاهدات در جوامعی که نابرابری جنسیتی کمتری وجود دارد، رشد اقتصادی بالاتر، درآمد سالانه بیشتر، توزیع متعادل تر، درآمد و کیفیت بالاتری وجود داشته است. زنان معدن کار را می توان به عنوان یکی از ابزارهای کارآفرینی و توسعه محسوب نمود. با توجه وضعیت اشتغال زنان در این عرصه و آمار موجود از بانوان فارغ التحصیل در رشته های مربوطه که نشان دهنده شکاف موجود بین وضعیت موجود و مطلوب می باشد، لذا موفقیت و میزان اهمیت زنان معدن کار به خوبی قابل مشهود می گردد.

کلیدواژه ها

نرخ مشارکت اقتصادی زنان، زنان کارآفرین، معدنکار، صنعت و معدن، اشتغال، توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.