رسوب، معظل فراروی شبکه ها(مطالعه موردی شبکه آبیاری و زهکشی شهید همت شادگان)
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر
- کد COI اختصاصی: ABYARI10_168
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 878
نویسندگان
کارشناس ارشد معاونت حفاظت و بهره برداری منابع آب، سازمان آب و برق خوزست
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
بهره برداری و نگهداری از منابع آب و خاک به عنوان طرحهای زیربنایی برنامه های توسعه اقتصادی کشور محسوب می گردند. تجربیات گذشته حاکی از آن است که رسیدن به اهداف پایدار در این زمینه، بدون اثر گذاری بر عوامل پیرامونی طرح مورد نظر در بازه زمانی منطقی، میسر نیست یا نتایج حاصله، از درجه موفقیت ناکافی برخوردار خواهد بود. پایین بودن راندمان آبیاری و حجم بالای تلفات آب زراعی، بالا بودن هزینه های بهره برداری و نگهداری از شبکه های آبیاری و زهکشی، کم بودن عمر مفید تاسیسات آبیاری، افزایش زیانهای مالی دولت و ... نظر مسئولین امر در این زمینه را به مبحث مدیریت بهینه بهره برداری و نگهداری از شبکه های آبیاری و زهکشی به عنوان امری ضروری جلب کرده و عوامل مورد نیاز را در جهت اجرایی نمودن آن محقق نموده است. لذا یکی از راهکارهای بهره وری، توجه جدی و به موقع به امر لایروبی از سطح شبکه های آبیاری و زهکشی در جهت بهبود و افزایش راندمان بهره برداری در طرحهای آبیاری و زهکشی خواهد بود. لذا می بایست مراحل و چگونگی انجام کار، هزینه و نحوه مدیریت عملیات فنی به وضوح تشریح گردد که لازمه تحقق این امر، برنامه ریزی دقیق در جهت دستیابی به اطلاعات جامعی از آخرین لایروی از تاسیسات و نیز وضعیت رسوب موجود در شبکه های آبیاری و زهکشی می باشد که در این مقاله به آن پرداخته شده است.کلیدواژه ها
شبکه آبیاری و زهکشی، وضعیت رسوب، لایروبیمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.