تاثیر آنیون ها و کاتیون ها بر جذب کادمیم از فاضلاب توسط گیاه سیر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علمی محیط زیست و توسعه فرابخشی، دوره: 3، شماره: 60
  • کد COI اختصاصی: JR_ENVJ-3-60_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه امینی

گروه محیط زیست. دانشکده منابع طبیعی. دانشگاه جیرفت. ایران

چکیده

آلودگی رو به افزایش فاضلاب ­های شهری و صنعتی به ترکیبات سمی در اثر توسعه و رشد صنایع مسئله نگران کننده­ ای است. با توجه به اهمیت و تاثیر بالای حضور انواع مختلف یون ­های فلزی در فاضلاب­ های صنعتی و تاثیر بازدارنده حضور آنیون­ ها و کاتیون­ های فلزی بر کارایی جاذب­ ها در پاک سازی یون­ های فلزی خطرناک، در تحقیق حاضر شرایط بهینه حذف یون کادمیم توسط برگ گیاه سیر بررسی و در ادامه درصد حذف و ظرفیت جذب تعادلی در حضور دیگر آنیون­ ها و کاتیون­ ها مطالعه گردید. در هر آزمایش حضور یکی از یون­ های NO۳-، Cu۲+، Zn۲+، Pb۲+، Al۳+، Fe۲+ بررسی شد. براساس نتایج حضور آنیون نیترات در محلول حاوی کادمیم تاثیری بر میزان جذب آن توسط بیوماس برگ گیاه سیر نداشت. در رابطه با کاتیون ­های مس، سرب و آهن نیز تاثیری بر میزان جذب مشاهده نشد اما یون­ های روی موجب افزایش میزان جذب کادمیم توسط برگ گیاه سیر و یون­ های آهن تا حدودی نقش بازدارنده در فرآیند جذب داشتند ولی به طور کلی میزان تاثیر حضور یون­ های دیگر بر میزان جذب و حذف یون ­های کادمیم از محلول­ های آبی چشم­گیر نبود بنابراین نتایج مطالعه آزمایشگاهی حاضر به عنوان نمایی از واقعیت در حضور انواع یون ­های فلزی قابل تعمیم می ­باشد و برگ گیاه سیر می ­تواند تا حد بالایی یون­ های آلاینده فلزات سنگین را از فاضلاب حذف نماید. 

کلیدواژه ها

برگ سیر, جذب بیولوژیک, کاتیون ها, آنیون ها, فاضلاب سنتزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.