اثر کودهای پتاسیم در شرایط شوری آب و خاک بر خصوصیات خاک و گیاه ترب
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر
- کد COI اختصاصی: ABYARI10_139
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3125
نویسندگان
کارشناس ارشد خاکشناسی دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
به منظور بررسی اثر کودهای پتاسیم و نیتروژن در شرایط شوری آب و خاک بر خصوصیات خاک و گیاه ترب سفید (Raphanus Raphnistrum L)، آزمایشی در سال 1386 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. این آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی بصورت فاکتوریل با 4 فاکتور شامل منابع کود پتاسیم(کلرید پتاسیم(M) و سولفات پتاسیم(S))، مقدار کود پتاسیم(50 و 100 کیلوگرم در هکتار)، نیتروژن(80 و 120 کیلوگرم(N) در هکتار از کود اوره) و شوری خاک(E) یک و 5 دسی زیمنس بر متر) در سه تکرار انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که بین میانگین های عملکرد ریشه و اندام هوایی، نیتروژن معدنی خاک، پتاسیم قابل استفاده و شوری خاک تفاوت آماری معنی داری وجود داشت. با افایش شوری، نیتروژن معدنی خاک، عملکرد ریشه و پتاسیم قابل استفاده خاک کاهش یافتند. نوع کود پتاسیم بر هیچ یک از پارامترهای اندازه گیری شده تاثیر نداشت ولی با افزایش سطح پتاسیم میزان پتاسیم قابل استفاده خاک افزایش یافت. با افزایش سطح نیتروژن، شوری خاک، عملکرد ریشه و اندام هوایی افزایش و پتاسیم قابل استفاده خاک کاهش یافت. همچنین مصرف کودهای پتاسیم و نیتروژن در شرایط آب وخاک منجر به بهبود خصوصیات کمی و کیفی گیاه ترب گردید که در اکثر موارد در سطح 5 درصد معنی دار شدند. بطور کلی کاربرد کودهای پتاسیم و نیتروژن عملکرد گیاه را فازایش داده و از اثرات سوء شوری بر گیاه می کاهد.کلیدواژه ها
شوری، کلرید پتاسیم، سولفات پتاسیم، نیتروژن، ترب سفیدمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.