ارزیابی شبکه آبیاری و زهکشی رامشیر در سال زراعی 87

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI10_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1091
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهکامه منصوری

کارشناس ارشد زراعت، کارشناس سازمان آب و برق خوزستان

مهدی لردان

کارشناس ارشد زراعت، کارشناس سازمان آب و برق خوزستان

فرید مقدم

کارشناس ارشد آبیاری، مدیر نظارت و رسیدگی سازمان آب و برق خوزستان

حسن فرحبخش

استادیار بخش زراعت و اصلاح نبات، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

ارزیابی فنی شبکه های آبیاری و زهکشی یا به عبارت دیگر بررسی عوامل موثر در مجموعه تلفات ناشی از کنترل و توزیع آب در کانالهای اصلی و فرعی در ارزیابی عملکرد شبکه های آبیاری و زهکشی، اهمیت ویژه ای دارد. شبکه آبیاری و زهکشی رامشیر یکی از مجموعه های مهم در انتقال و توزیع آب در بخش کشاورزی منطقه رامشیر(دشت خلف آباد) در استان خوزستان می باشد و ارزیابی فنی شبکه ها با توجه به کاهش نزولات و بحرانی شدن وضع آب ضروری به نظر می رسد. ارزیابی فنی این شبکه در سال 1387 به عنوان یک سال خشک از اهداف این مطالعه می باشد. با توجه به آمارهای موجود، مجموع اراضی کشت شده در این سال شبکه در حدود 6710 هکتار بوده و در مجموع حدود 45 میلیون متر مکعب آب به صورت مدرن تحویل بهره برداران شده است. انجام این ارزیابی با کمک کارشناسان شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری زهره و جراحی و تعاونی های آببران و گزارشات و بازدیدهای دامنه دار و منظمی که در طول سال از فازهای مختلف این شبکه توسط کارشناسان سازمان اب و برق خزستان به عمل آمد، میسر شده است. بر اساس شواهد نارسایی های موجود در چند بخش مورد ارزیابی، تحلیل و بررسی قرار گرفت. بررسی نشان می دهد که نارسایی ها را می توان در دو بخش عوامل انسانی و فنی خلاصه کرد. ازمهمترین عوامل انسانی که در ارزیابی فنی شبکه آبیاری رامشیر موثر تشخیص داده شد می توان به مشکلات فرهنگی در منطقه و عدم استفاده از روش های مناسب آبیاری و مدیریت آب در مزرعه و ... اشاره کرد و از مشکلات فنی می توان به اشکال در طراحی شبکه، نوع و نحوه اجراء دریجه ها، نبود سازه های اندازه گیری دقیق، عدم رعایت استانداردهای بهره برداری و مشکلات مربوط به کانال ها اشاره کرد.

کلیدواژه ها

ارزیابی فنی، شبکه آبیاری و زهکشی، رامشیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.