حاکمیت شرکتی و حق الزحمه حسابرس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نوگرایی در پژوهش های مدیریت،حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MMAER01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اله نخعی

استادیار ،گروه حسابداری،واحد بیرجند،دانشگاه آزاد اسلامیبیرجند،بیرجند،ایران

مسعود عسکرزاده

دانشجوی دکتری حسابداری، واحد بیرجند . دانشگاه ازاد اسلامی.بیرجند.ایران

غزاله برزگر

دانشجوی دکتری حسابداری، واحد بیرجند . دانشگاه ازاد اسلامی.بیرجند.ایران

رسول مرادی پور

دانشجوی دکتری حسابداری، واحد بیرجند . دانشگاه ازاد اسلامی.بیرجند.ایران

چکیده

حاکمیت شرکتی در شرکت ها به عنوان یک مجموعه استراتژی هایی که بر تصمیم گیری مدیریت در جدایی مالکیت و کنترل تاثیر می گذارند تعریف شده است . تحقیقات بیان کننده این هستند که یک تفاوت مهم میان قدرت وکفایت حاکمیت شرکتی وجود دارد. حامی قوانین جدید از جمله قانون ساربانس اوکسلی دراستراتژی های حاکمیت شرکتی مختلف، برای ترقی کیفیت گزارش گری مالی وکاهش مشکلات نمایندگی برقدرت تاکید می کنند. در این تحقیق از جنبه های معین شاخص گمپرز، مانند اعضای غیرموظف هیئت مدیره، عدم اتحاد میان مقامات اجرایی و ریاست و حضور سهامداران عمده به عنوان ملاکی برای تعیین قدرت حاکمیت شرکتی استفاده شده است. شاخص گمپرز ملاکی است تشکیل شده از جنبه های متفاوت حاکمیت شرکتی در یک شرکت. در این شاخص به هر قانونی که حقوق سهامداران را کاهش دهد یک درجه داده شده است. بنابراین یک رتبه بالا یک استراتژی حاکمیت شرکتی ضعیف را نشان می دهد. از دیدگاه تئوری نمایندگی حضور مدیران غیرموظف تضاد منافع میان سهامداران و مدیران را کاهش می دهد. از آنجایی که آنها با دادن آرا مستقل نقش سرپرستی شان را موثرتر ایفا می کنند، داشتن انگیزه بیشتر برای حمایت از حقوق سهامداران، به افشای اطلاعات شفاف و ارتقای کیفیت اطلاعات مالی منجر می شود. پیش بینی می شود حاکمیت شرکتی و ساز و کارهای آن به کاهش ریسک حسابرسی منجر شود و حسابرسان خواهند توانست به ارزیابی کیفیت راهبری اعمال شده در واحد های تجاری به پردازد

کلیدواژه ها

قدرت حاکمیت شرکتی,کفایت حاکمیت شرکتی , مشکل باقی مانده نمایندگی , حق الزحمه حسابرس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.